MENY
×
  Tilbake

Skateboard Hacks

Redd ditt skateboard fra søpledynga
og gjør den klar for en ny sesong


Vi håper at du har vokst som en skater, lærte noen nye triks, møtt noen nye venner i parken og selvfølgelig testet brettets holdbarhet til maks. Men selv om du har tatt godt vare på ditt skateboard i det siste, er det nok et par ting som kan kreve erstatning. Faktisk, med en liten investering og lit tid, kan du få skateboardet i form igjen, slik at det lett kan betjene deg i et år til på asfalten - selv om du er en aggressiv skater.

"Når vi kommer til denne tiden av skate sesongen, ser vi alltid økt salg av reservedeler
for skateboards. Vanligvis kan skatere ha slitt ut de mest utsatte delene eller har kommet til den konklusjonen at de trenger et hjul, kulelager eller en griptape oppgradering for den kommende sesongen, sier skateboard-spesialist på SkatePro, Gregor Harms.


SkatePro gir deg en topp 3 av deler som lett kan byttes ut og gi følelsen av et helt nytt skateboard.

1. HJUL

Et slitt sett med hjul, er en av tingene, som du ikke vil skate med for lenge. Den mest irriterende konsekvensen er den reduserte hastigheten, men det reduserte grepet på overflaten vil også ta ut noe av glede av turen. Men ikke bekymre deg - dette er et sted hvor du kan gjøre en merkbar forskjell for din skateboard - selv om du er på et budsjett. Det er imidlertid viktig å gjøre noen overveielser om hvilke behov og krav du har for de nye hjulene dine.

Hvis du er parkskater og liker å grinde og hoppe bokser, vil du kanskje ha et lite og mykt hjul som gir bedre manøvrerbarhet, men mindre fart. Disse hjulene vil vanligvis være rundt 50-53mm.

Hvis du er ute etter mer fart, bør du være på jakt etter hardere og større hjul. Hjulene er optimert til å kjøre der du trenger fart for å gå høyt oppe på rampen. Størrelsen på disse hjulene vil typisk være mellom 54-59 mm.

Hvis et hjul blir større enn 59mm, vil det være mer egnet for longboards og cruiserboards.

Tenker du å oppgradere hjulene dine? Sjekk ut de forskjellige hjulene her.

2. Griptape

Etter en sesong med utallige , hopp og slides, er belastningen på griptapen vanvittig høy.
Det er derfor det er en av de delene som mange velger å erstatte regelmessig. Men ikke bekymre deg - griptape på et skateboard er trolig den billigste delen å erstatte, men samtidig den delen med den største visuelle effekten.

Noen liker å holde det enkelt med en helt svart griptape, men hvis du vil gjøre at skateboardet skiller seg ut, er mulighetene for å gjøre dette enorme. Hva med en Joker inspirert grafikk, eller kanskje en Motörhead Faded Logo for å få deg og ditt skateboard til å skille seg ut fra mengden? Åpne ditt sinn og bli inspirert av denne samlingen av forskjellige grip tape design.

3. KULELAGER


Du er ikke i tvil om kulelagrene dine må rengjøres eller byttes ut. Redusert hastighet er en klar indikator, og hvis den er forferdelig, vil du oppleve en utrolig irriterende knirkende og knasende lyd fra kulelagrene.

I noen tilfeller kan du gjenopplive kulelagrene ved å gi dem en god rengjøring og litt olje eller fett. Hvis du har forsømt regelmessig vedlikehold om sommeren og kanskje vært i kontakt med vann og sand, kan det være nødvendig å bytte ut lagrene. Lagrene er produsert i to forskjellige materialer: Stål eller keramikk.


Keramiske lagre er lettere og sterkere på grunn av de keramiske kulene, som forlener kulelagerets levetid. De keramiske kulene ruster ikke, og det vil knuse noe sand som kommer i kontakt med lageret. Keramiske lagre er vanligvis litt dyrere enn stål kulelager. Hvis du vil prøve å rense lagrene dine, er det en veiledning for prosessen her, men hvis du velger den raskere, men litt dyrere (og kanskje nødvendig) løsningen, kan du se et utvalg av forskjellige kulelagre her.