MENY
×
  Tilbake

Keep your scooter flying

Vi håper, at du har været ude og kjøre i dine favorit parker, verts og gader hele sesongen og gjort fede tricks og øvet deg for at forberede dine skills. Nå er det tid til at gi ditt sparkesykkel et godt gammeldags check-up.

"Efter en lang sesong med grinds flips og hopp er det tid til at skille ditt sparkesykkel ad og rense det. Det er også tid til at tjekke, om du må udskifte noen av delene. Det er viktig at holde ditt sparkesykkel i god stand, hvis du vil bli ved med at forberede deg som kører", siger Lars Bansmann, som er produkt manager hos SkatePro.

Tjek vores guide til at få ditt sparkesykkel til at skinne og yde sit beste ut. Du kan kanskje endda spare noen penger.

1. HJUL

Hjulene på et sparkesykkel lever et barskt liv - slitagen ved konstant kontakt med asfalt, tre eller beton og stødende fra de utallige hopp, flip og grinds. Det er derfor hjulene er en av de viktigste deler, som du har bruk for at skifte efter en lang sesong.

Et friskt og ordentligt par hjul er avgjørende for din performance som en rider. Revner i gummiet eller en nedslidt hjul-profil betyr, at du er alt for langt inde i gummiet på hjulet. Det vil ikke blot gjøre det vanskligere at accelerere og opretholde hastigheden, men det vil også redusere stabiliteten på sparkesykkelen, når du gjør tricks.

Sist men ikke minst gjør en nedslidt profil det vanskligere at holde balansen, når du lander efter hopp eller luft-tricks. Vi har alltid et stort utvalg av hjul fra alle de sterkeste brands. Tjek dem ut her.

2. KUGLELEJER


At kjøre på alle slags overflader vil udsætte dine kulelager for forskjellige typer av matrialer fra sand over grus til vann og støv. Kulelagerne blir også slidt på grunn av stød på hjulene, når du vælter, har en hard ladning eller hopper fra høye steder.

Et skadet kulelager vil have en effekt på din evne til at komme opp i fart og opretholde det. Som er to måte at gjøre det på, når det kommer til kulelager. Hvis du har kjøpt et par kulelager for nyligt eller kjøpt high-ende kulelager, så kan du sikkert bare bruke en kulelager-renser og så smøre dem med det rette smøremiddel.

Hvis dine kulelager har holdt hele sesongen eller ikke er high-ende kulelager,så burde du titte efter et par nye kulelager. Vær oppmerksom på at jo høyere ABEC rating kulelagerne har, jo nemmere er det at accelerere og opretholde fart. Men vær også oppmerksom på at kulelager med lavere ABEC rating ikke blir slidt ned ligeså lett som dem med en høy ABEC rating. Nye kulelager? Vi har hva du har bruk for.

3. HEADSET

Det er her det hele foregår, når du gjør flips, barspins og tailwhips. Utover er headsettet en forbindelse mellom baren og resten av sparkesykkelen, hvilket betyr, at trykket på din bar blir sendt gjennom headsettet og inn i decket, hvilket betyr, at du har bruk for et solidt headset.

At efterlade sparkesykkelen på fugtige steder vil øge risikoen for at kulelagerne indeni headsettet vil begynde at ruste på grunn av fugten. Små huller, revner og lækager øger også risikoen for at støv og skidt kommer inn i kulelagerne og påvirker headsettets evne til at dreje.

Et slidt headset vil have en indflydelse på din evne til at gjøre en masse tricks og til at håndtere det generelt. Tjek vores utvalg av headsets ut her.