MENY
×
  Tilbake

BMX Racing: Bli med i en sport med høy fart

Er du en konkurransedyktig person? Tiltrukket av høye hastigheter, skarpe svinger og adrenalin kick ? Kanskje du allerede liker terrengsykling eller sykling? Da bør du fortsette å lese fordi BMX-racing kan være en sport for deg.

BMX racing er en høy intensitet sport. Opptil åtte ryttere konkurrerer på et terrengsykkelbane for å være den første som passerer målstreken. Det er en runde på ca 350 m. utført på et spesialdesignet dirt track med forskjellige hindringer som ruller, berms og hopp. Alle ryttere starter løpet bak startporter, og utfører en "snap" for å komme seg i fart.

Snap er en viktig del av BMX-racing siden du bare går for en runde, og du vil starte racet i fronten. I stedet for å prøve å forklare snapet, anbefaler vi at du tar en titt på denne videoen, hvor snapet er demonstrert av pro-rider Nic Long.

Hvordan komme i gang

"BMX racing har alt; Hastighet, spenning og et adrenalin kick av verdensklasse. Hvis du vil prøve, kan du finne din lokale BMX-klubb så fort som mulig. Folk er klare til å gi deg råd og veiledning for hvordan du får en god start. " Sier Klaus Bøgh Andersen, profesjonell BMX racer.


Og vi er helt enige med Klaus. De fleste race BMX-klubber tilbyr tryouts og utstyr for deg å låne - gratis. Dessuten vil vi anbefale deg å gå til BMX-arrangementer eller bare besøke BMX-klubber og organisasjoner, siden dette også er en effektiv måte å få en følelse av sporten på.
Hvis du har bestemt deg for å gi BMX racing et forsøk - så trenger du en BMX-sykkel. Som nybegynner vil du ikke merke til forskjellen mellom en billigere og dyrere sykkel, men ikke la deg lure. Det er utvilsomt enorme forskjeller mellom en sykkel med en prislapp på 1200kr og en sykkel som koster deg 6000kr. Sjekk ut våre forskjellige BMX-sykler.

Karbon vs. Aluminium ramme

Hovedforskjellen ligger i materialene som brukes til rammen. Mindre dyre rammer produseres vanligvis i forskjellige typer aluminium, mens høykvalitets rammer er produsert i 100% karbon, som er både svært slitesterk og lydhør. Karbon gir fantastisk styring av sykkelen i alle skarpe manøvrer og svinger på banen.


Som nybegynner anbefaler vi deg alltid å kjøpe et komplett oppsett, så du er sikker på at alle deler passer perfekt sammen. Dessuten får du vanligvis en betydelig god rabatt fra produsenten.

Velg riktig tannhjul

En av de første tingene mange ryttere vil oppgradere eller erstatte er tannhjulet. Årsaken til dette er ikke at standard tannhjulene er av dårlig kvalitet, men siden BMX race sykler må være single speed, antall tenner på tannhjulet bestemmer hvor raskt sykkelen akselererer og også hvor mye kraft du kan overføre når du kjører på høye hastigheter.

Husk beskyttelse

I løpet av et høyhastighets BMX race er det siste du vil gjøre å kræsje inn i noe eller noen. Men la oss være ærlige. Det er en risikabelt sport og ulykker oppstår ofte, spesielt som en nybegynner. Derfor er det viktig å bruke beskyttelsesutstyr for å minimere støt og skade.
Siden et BMX race kan være en rotete affære, bruker ryttere ofte beskyttelsesbriller som sikrer et klart syn når du kjører og hopper rundt banen.

Produkter