MENY
×
  Tilbake

Tony Hawk: Den største skateboarder gjennom tidene?

Bilde: Birdhouseskateboards.com

I en alder av 14 ble han en pro skater, og da han ble 16, ble han ansett som en av verdens beste skateboardere. I løpet av hans 17 årige karriere vant han mer enn 70 konkurranser, inkludert X-Games på rampen i 1995 og 1997. Han var også den første skateboarder til å lande "900" (et triks hvor du roterer 900 grader, to og en halv omgang, midt i luften.)

Vi snakker selvsagt om den ukronede konge av skateboarding, Tony Hawk aka. The Birdman.

Nektet å la skateboarding dø

Etter et liv i søkelyset med høy inntekt, døde sporten av skateboarding en rolig, men plutselig død i begynnelsen av 90-tallet, og Tonys inntekt krympet drastisk. Mens mange pro-ryttere slo seg til ro med mer vanlige jobber, nektet Tony Hawk å kaste inn håndkleet og sammen med pro-skateboarder Per Welinder investerte han mye penger i å etablere merkevaren Birdhouse Skateboards. Når skateboarding kom tilbake til livet etter noen år i rennen - var Birdhouse-merket klar til å rulle.

Birdhouse Skateboards lyktes og resten er historie, og siden da har Tony Hawk klart å etablere seg som et ikon innen skateboarding.

Ta en Birdhouse for en 900-spinn?

Vi har nettopp fått den nye linjen skateboards fra Birdhouse. De nye komplette kommer i tre forskjellige serier: Trinn 1, Trinn 2 og toppmodellen - Trinn 3.

Stage 3-brettene har høykvalitets deler, som ABEC 7-kulelagre, slitesterke og harde hjul (100A) og deck som er laget av 7-lags kanadisk lønn. Du vil nok fortsatt ha noen problemer med å utføre "900" - men med Stage 3 bordet fra Birdhouse, er det sikkert mulig. Begynn øvelsen nå, bli bedre, og kanskje vil du kunne utføre "900" når du når 48 år - som Tony Hawk i denne videoen nedenfor.

Ny linje av entry-level boards

Foruten Birdhouse Skateboards har Tony Hawk også lansert egne signaturplater under navnet Tony Hawk Skateboards.

Tony Hawk Skateboards har den perfekte nybegynneroppsettet, og det er det opplagte valget for pappaene der ute som vokste opp og fulgte med Tony Hawks karriere, og nå ønsker å introdusere barna til den fantastiske verden av skateboarding.

Brettene kommer i serien 180, 360 og 540. Alle tre serier har flotte design og kvalitetsmaterialer som passer for nybegynnere. Hjulene er ganske myke og er derfor lettere å ri på et grovere underlag. Lagrene er veldig slitesterke.

Sjekk ut alle de nye modellene fra Tony Hawk Skateboards her.