MENY
×
  Tilbake

Polen tar sparkesykkel til neste nivå

En av Europas største og eldste skate camps ligger i Polen. I år deltok mer enn 600 barn i leiren, og en av våre Team Riders var der som underviser.

Alt startet for 15 år siden da Beata Malita og Adam Malita arrangerte den første skateboardleiren, i sentrum av Polen. Siden da har leirene utvidet seg med flere besøkende, større skateparker, ramper, massevis av skatere, ryttere og lærere for å forundre og inspirere ungdommene. I år deltok mer enn 600 barn i leirene.

"Antall treningstimer er ikke sammenlignbart med andre leirer. Våre skateparker er designet av de beste rytterne, og plasseringen i sentrum av Polen nær skogen og lagunen er unik. Våre instruktørpersonale består bare av entusiaster med mange priser og sportstitler - selv en Guinness rekord holder" forteller Beata Malita.

I begynnelsen startet paret bare leirer for skateboardere, men for fem år siden begynte de å organisere sparksykler, og i år arrangerte de også en BMX-leir.

“Jeg måtte passe på 30 scooter gutter på en gang”

En av lærerne på leiren i år var SkatePro Teamrider Michał Szalacha. Før leiren hadde han ingen erfaring med undervisning, men dette viste seg å være noe han likte veldig mye.

"I begynnelsen var jeg litt stresset. Jeg mener, jeg måtte se etter 30 sparkesykkel gutter samtidig, men det var så gøy, og barna fortalte meg at jeg var en ganske god lærer" forteller Michał Szalacha.

Når du blir spurt om hans generelle oppfatning og følelser om sparkesykkel leirene, er det vanskelig for ham å holde spenningen tilbake.

"Dette er det beste noen noensinne har gjort. Jeg var så glad da jeg så denne gutten hjelpe en annen gutt med et triks uten at de skulle legge merke til aldersforskjellen på seks år mellom dem" sier han og forteller at han allerede har snakket med arrangørene om å komme tilbake i 2018 for alle tre sparkesykkel leirene.

Foruten Michał Szalacha stoppet både Henkjan Schollaart og Pierrick Odent fra SkatePro-teamet forbi leiren for å vise ungdommene et par triks.

Leiren har et stort skateområde, men også et fotballbane, et svømmebasseng, paintball, wakeboard og en taupark for når deltakerne trenger en pause fra sparkesykkel, skating og kjøringen.

Du kan lese mer om leirene og registrere deg for neste år på dette nettstedet.