×
Meny

Race BMX Kjeder

  Filter
Farger
Merker
Kjede type

Slik velger du det rette velger Race BMX-kjedet

Kjedet er en helt avgjørende del til din Race BMX-sykkel. Det er nemlig kjedet som har ansvaret for kraftoverføringen fra det fremste tannhjulet og bak til sprocket på sykkelen. I BMX racing er det utrolig viktig å få en god start og komme seg opp raskt opp i fart. Dette er en av nøkkelfaktorene til om du vinner -eller taper racet.

Half link vs. single speed - hva skal man velge til en Race BMX-sykkel?

Når du skal kjøpe et nytt sykkelkjede, så er det alltid et stort spørsmål man må still seg selv: Skal jeg kjøpe et half link eller single speed -kjede?

Begge typene er velkjente for sine fordeler og ulemper. Forskjellen i grove trekk er at half link-kjedet tillater deg å finjustere lengden på kjedet mer i forhold til single speed-kjedet.

Single speed -kjeden er derimot veier som regel litt mindre i forhold til half link. Dette er også grunnen til at Race BMX rytterne som oftest velger single speed, fordi med dette kjedet så sparer man vekt - noe som er utrolig viktig i Race BMX. BMX Race-kjeder opplever mindre juling i forhold Freestyle BMX-kjeder. Dette er også grunnen til at mindre vekt er viktigere en selve holdbarheten her.

Når det kommer til Race BMX-kjeder så må man helst holde det stramt og godt. Hvis ikke, så risikerer du å få et såkalt chain whip. Da kan man falle nedpå styret eller kræsje.

Under denne kategorien så kan du finne kjeder til din Race BMX-sykkel fra merker som blant annet Shadow Interlock, Odyssey, BSD og Cult.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser