×
Meny

Ski Clothing & Ski Wear

Skiklær - Hold deg varm når du stormer ned fjellet

Alpint er blant verdens mest populære vintersport. Enten det dreier seg om on-piste i skianleggets preparerte løyper, eller off-piste skikjøring i puddersnøen utenfor skianlegget - så er det store spørsmålet: "Hvilket antrekk må jeg ha?". Bortsett fra selve skiene, så er valg av bukse og jakke det aller mest viktige du må tenke på for å ha en fin dag oppå fjellet.

Når du er på fjellet, så har dine skiklær mange viktige egenskaper. Alpinklær har en rekke ulike oppgaver; holde deg varm, hold deg tørr, sørge for at kroppen får puste, gi deg en komfortabel passform - og helt til slutt, være så lettvektet som mulig.

Et gjennomsnittlig sett med skiklær består vanligvis av:

  • SUPERUNDERTØY
  • ET PAR SOKKER
  • MELLOMPLAGG AV POLYESTER ELLER FLEECE
  • SKIJAKKE/VINTERJAKKE
  • SKIBUKSE/VINTERBUKSE
  • ET PAR HANSKER ELLER VOTTER
  • EN LUE ELLER BEANIE

Det er også VELDIG SMART å ha et par solbriller eller skibriller, bøff / halsvarmer og en hjelm.

Så hva skal man ha på seg når det er tid for å stå på ski? Dette kan virke som et langt og vanskelig spørsmål, men det er ikke. Tommelfingerregelen for skibekledning er: Tenk i antall lag med klesplagg - da vil du kunne holde deg varm nok gjennom hele dagen.

Nøkkelen til suksess ligger i antall klesplagg

Det er altså antall lag med klesplagg som er løsningen på holde seg komfortabel, varm og tørr når du er i fjellet og dyrker skisport. Nedenfor her vil du finne en kort beskrivelse av de ulike klesplagg, hva du må huske på og hvordan du forbereder deg til dagene i eller utenfor skianlegget.

Innerplagg er et lag med skiklær du har på deg helt underst inntil huden. Jobben til dette plagget er å holde deg varm og tørr. Innerplagg i forbindelse med ski går ofte under navnet - superundertøy. Det innerste laget med klær bør være bygget opp av materialer som transporterer og fordamper bort svette fra huden. Derfor anbefaler vi at du velger et innerplagg som enten består av et syntetisk stoff, merinoull eller silke.

Mellomplagg er et lag med skiklær som ikke bare holder deg varm, men som også regulerer kroppsvarmen din. Vær oppmerksom på at vinterværet både i og utenfor skianleggets skiløyper kan variere ekstremt mye - du kan til tider befinne deg i kalde og dårlige forhold, til plutselig sol og varme forhold. Dette fjellets værforhold i et nøtteskall. Vi anbefaler at mellomplagget består av polyester eller fleece.

Ytterplagg er et lag med skiklær som f.eks. jakker og bukser av mykt skall (SoftShell). Mange skiløpere foretrekker ofte en vest i tillegg under jakken. Ytterplaggets aller viktigste oppgave er å holde deg varm så vel som tørr fra frontlinjen og innover, som et beskyttende skall. Godt ytterplagg bør være både vanntett og vindtett, samtidig bør ytterplagget ha egenskapene til å transportere bort fuktighet og fordampe det ut igjennom stoffet, slik at du holder deg varm.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser