×
Meny

Rensning og smøring av kulelager

For at du skal høytytende kulelagre, er det en svært viktig at du rengjør og smører dem regelmessig. Dette vil bevare kulelagerenes holdbarhet og levetid betraktelig - samt levere optimal hastighet.

Legg merke til: Unngå vann og sand til enhver tid

Kulelagerenes levetid forkortes drastisk ved bruk i et fuktig og skittent miljø.

Hvordan man rengjør og smøre kulelagerene på skøyter, skateboard og sparkesykkel:

Trinn 1

Nødvendige verktøy: Rensemiddel som et fettoppløsende væske, (Fluid), en vanntett beholder, en tegnestift eller Stanley-kniv, en liten børste og ny olje / fett.

Fjern kulelagerene fra hjulet. Se YouTube-videoen øverst om hvordan du fjerner disse fra et hjul. Demoen utføres på en skøyte, men prosessen er den samme for både skateboards og sparkesykler.


Fjern hjulene og demonter kulelagerene.

TRINN 2

Bruk børsten til å rengjøre alle utvendige områder på kulelagerene,
slik at de fullstendig fri fra skitt.
Det er finnes 2 typer kulelagre som kan vedlikeholdes; Åpen og Lukket.
Åpne kulelagre er enklest å vedlikeholde, mens lukkede vedlikeholdes ved å fjerne skjermen forsiktig.


Rengjør utsiden av lagrene.

Trinn 3

Hvis dine kulelagre er forseglet, kan du fjerne forseglingen med en tegnestift.
På noen lukkede kulelagre med metallskjerm, er det en liten C-klips som holder dem på plass. Denne C-klipsen må fjernes med tegnestiften før skjoldet kan fjernes.
Husk også å rengjøre forseglingen og C-klipsen hvis de er inkludert.


Forseglinger (uten C-klips) fjernes fra kulelager med en tegnestift eller Stanley-kniv.

Trinn 4

Plasser kulelagerene i en lukket beholder som holder rensemidlet, og rist deretter beholderen i noen minutter. Dette vil løse opp all skitt som kan ha vært i ferd med å bygges opp.


Rengjør først kulelagerene med en liten børste og bruk deretter rensemiddel etterpå.

Trinn 5

Fjern kulelagerene fra beholderen og fjern resten av rensemidlet ved å spinne dem. En annen god måte å gjøre dette på er å bruke en luftkompressor for å blåse ut all væsken. Legg deretter de rensede kulelagerene på en klut eller kjøkkenrull.


Kulelagerene er nettopp fjernet fra beholderen med et rensemiddel.

Trinn 6

Test om rengjøringsprosessen var vellykket. Hold ditt kulelager på den indre ringen og gi det en lett spinn. Hvis ditt kulelager ikke roterer fritt og / eller du hører en knasende lyd, er det fordi kulelageret ikke er ordenlig rengjort enda. Hvis dette er tilfelle, bør du gjenta rengjøringsprosessen med en porsjon friskt rensemiddel. For veldig skitne kulelagere kan det være nødvendig å gjenta denne prosessen 2-3 ganger.


Test om kulelageret er rengjort grundig ved å spinne det som vist her.

Trinn 7

Plasser kulelagerene på den rene kluten eller kjøkkenpapiret. Kulelagerene er nå klare for olje eller fett. Bruk 1-2 dråper olje (ikke mer, da det vil trekke til seg smuss) eller 3mm fett jevnt fordelt rundt i kulelagerene.
Sørg for at oljen / fettet fordeler seg godt ved å spinne kulelagerene (kan gjøres veldig effektivt ved å påmontere kulelageret på en boremaskin).


1-2 dråper olje dryppes forsiktig ned i kulelagerene.

Trinn 8

Til slutt, plasser skjoldene tilbake på kulelagerene og sett dem tilbake på hjulene, enten det er skøyter, skateboard eller triksesparkesykkel.


Forseglinger er nå montert tilbake på de rensede og smurte kulelagerene, som til slutt festes tilbake på hjulene.

Etter rengjøring og smøring

Etter rengjøring og smøring av kulelagerene, kan det hende at du må legge nedi noen kilometer før oljen / fettet er perfekt fordelt inni kulelagerene, og der fungerer 100%.

Produkter

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser