×
Meny

Inline Speed Skating

Hva er inline speed skating?

Inline speed skating, også kalt rulle speed skating, en en type skating hvor målet er å oppnå høyest mulig fart. Sporten er ofte konkurrerende der man enten kjører solo eller i team for få den raskeste tiden.

Race skating skjer både ute- og innendørs og er en del av flere sportskonkurranser rundt i verden. Det å mestre inline speed skating tar mye tid og øvelse, så det kan være lurt å prøve ut andre typer skating først. Race skatere bruker tre eller fire hjul på rulleskøytene. Inline speed skating må ikke forveksles med speed skating som utøves på isen.

Hvor fort kan man rulle med et par speed skates?

Profesjonelle inline skatere kan nå en fart på 64 km/t og det har vært tilfeller der skatere har klart over 110 km/t i nedoverbakker.

For å nå de høyeste hastigheter bruker man en litt annen teknikk enn vanlig. Siden hjulene er større trenger du mer kraft i avsparkene dine. Du må vri og vende på hoftene fine for å maksimere kraften og kraftoverføringen når du skater. Du må også ha dypere og større avspark for å generere nok kraft. Det er ofte tyngre å svinge med speed skates enn med andre rulleskøyter. Teknikken som blir brukt ved speed skating gjør at det er god cardiotrening for hele kroppen.

Hvordan starter man med inline speed skating?

Det er best å være komfortabel med vanlig inline skating før man starter med inline speed skating. Du kan få god fart med freeskates og fritidsskøyter, men du trenger et par speed skates for å nå den raskeste hastigheten. Innendørs speed skating skjer ofte på et plastikkbelagt tregulv og utendørs skating på vanlig fortau eller vei.

Selv om du kan speed skate på egenhånd, kan det være fint å bli med i en lokal klubb for å utvikle teknikker og ha en god plass å øve på.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser