×
Meny

Vedlikehold - Alpinski / slalomski

  Filter
Merker

God ski vedlikehold vil forberede holdbarheten av skiene

For de fleste er det en no-brainer, at en hyppig rengjøring og vedlikehold av dine ski holder dem i god stand og dermed forlenger deres levetid. Her på SkatePro er vi mye oppmerksomme på det faktum, og derfor finner du et bredt utvalg av forskjellige ski vedlikeholdning- og ski rengjøringprodukter.

Som et gammelt ordsprog heter det: "Den beste måten å komme i form igjen er aldri å komme ut av form." Det samme kan sies om et par ski. En av de beste måter at holde dine ski i tip-topp stand er voksing. Det er lett at gjøre og bør utføres regelmessig.

Vedlikehold før sesongen

Det er i utgangspunktet 3 steg å ta når du trenger å forberede dine ski før sesongen. Har du aldri prøvd å preparere ski før? Det kan anbefales at du bruker et av de mange servicepunktene som finnes rundt alpinanlegget.

Planlegger du å lære å vedlikeholde ski selv? Her er noen få trinn av hva du skal gjøre.

  1. Slip kantene, det er viktig at du har skarpe kanter på skiene. Skarpe kanter hjelper skiene å skjære seg inn i bakken og forbedrer grepet. De skarpe kantene er en stor hjelp for å ikke skli ut når du svinger i høy fart. Pass på at du får samme vinkel hele veien gjennom skiene. Det finnes et par forskjellige slipping verktøy som er spesielt laget for alpinski og snowboard. Disse verktøyene er til stor hjelp for å kontrollere skjæringsvinkelen. Skjæringsvinkelen varierer vanligvis fra 86 ° til 89 °. Kontroller skienes base for riper og hull, hvis du har noen, må de fikser før du går videre til neste trinn. Her er en trinnvis veiledning for hvordan man reparerer basen av alpinski og snowboard.
  2. Rengjør basen med en børste og sørg for at det ikke er støv og skittene rester igjen på basen.
  3. Når basen er rengjort, er det på tide for neste trinn å reparere hullene. For reparasjonen trenger du en lighter, en skrape og en base repair stick. Varm repair sticken til den begynner å dryppe. La staven dryppe et par dråper på det skadede området. La basen avkjøles, skrap av det ekstra materialet til du ender med en jevn finish.
  4. Voks skiene med glidevoks. Dette gjøres ved å smelte voksen med et strykejern så lar du det løpe ned på basen. Jevn ut voksen med strykejernet. Skrape av den ekstra voksen. Gjenta dette trinnet 2-3 ganger for optimal effekt.

Bemerk: Ikke la strykejernet holde samme posisjon for lende, det kan ødelegge basen til skiene

På slutten av sesongen

Gi skiene et godt lag med glidevoks, men i stedet for å skrape det av jevnt, pakker du bare skiene vekk over sommeren. Når du tar ut skiene for neste sesong, kan du skrape og rense resten av voksene, gni inn med teknisk sprit og gjenta trinnene fra før sesongen, og så er skiene klare til bruk.

Når du lagrer skiene, husk å holde dem på et så tørt sted om mulig, sørg for at luften kan sirkulere fritt rundt skienes base.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser