×
Meny

Skatehjelm Barn

  Filter
Farger
Merker
Størrelse
Størrelsesjusterbar

Godt å vite

Sykkelhjelm for barn eller skatehjelm for barn?

En hjelm til barn er den viktigste delen av dit beskyttelsesutstyr og det første du må skaffe når du begynner å kjøre skateboard, sparkesykkel, rulleskøyter o.l

En skater hjelm for barn og en sykkel hjelm for barn har en del til felles, men det er allikevel noen viktige forskjeller som du skal være oppmerksom på før du kjøper en hjelm til barna. Den mest kortfattede måte å beskrive den store forskjell på er at;

  • Skate hjelmer er laget for å tåle mange smell mens tradisjonelle sykkel hjelmer må du bytte ut etter et seriøst smell.
  • Skate hjelmer er også laget i en form som beskytter bakhodet ditt med tradisjonelle sykkel hjelmer ikke går hele veien ned til nakken din.

Dise hjelmene har blitt testet etter forskjellige standarder og forskjellige sertifikater, men mange skate hjelmer har blitt godkjent til sykling også (BMX hjelmer er også inkludert her). Så hvis du vil ha en sykkel hjelm som ser ut som en skate hjelm, er det en god ide å se på hvilken sertifikasjonen hjelmen til barnet har før du kjøper den.

Et sertifikat du ser ofte blandt våres hjelmer heter EN 1078, som godkjenner hjelmen for både skating og sykling. Så hvis du vil ha en skate, sykkel og BMX hjelm eller en barne hjelm til sparkesykkel, velg en med EN 1078 sertifisering.

Hvordan skal hjelmen til barnet sitte?

For å oppnå best mulig beskyttelse, er det viktig at din skate hjelm sitter riktig. De fleste hjelmer har et justerbart lukkesystem i nakken på hjelmen, som sørger for at hjelmen sitter ordentlig på hodet. Stroppene kan også justeres slik at hjelmen kan strammes uten å bli altfor stramt. Stroppene bør danne en Y rett under øret uten å berøre det. Hjelmen sitter riktig når du enkelt kan riste på hodet uten at hjelmen beveger seg.

Alle hjelmene har innebygde skum plater, både for å gjøre hjelmen mer behagelig å ha på, men også for å gi den en enda bedre passform.

SkatePro