MENY
×

Undertøy / thermals

Undertøy er det innerste plagget, som vil få svette og fuktighet bort fra kroppen din slik at du ikke blir kald. Undertøy er et must når du står på snowboard eller ski på en kald vinterdag, men kan også med fordel brukes i aktiv trening, løping og på kalde dager. Et sett med undertøy består ofte av en t-skjorte med lange ermer og et par lange underbukser.

Valg av det rette undertøy

Syntetiske fibrer fremstilt av polypropylen eller polyester ville være et utmerket valg. Disse materialene er lette, generelt tettsittende og behagelige å ha på, og er på samme tid også fukttransporterende, noe som betyr at de vil trekke fuktighet og svette bort fra kroppen for å holde huden tørr gjennom en hel dag på ski. Termo undertøy i syntetiske materialer tørker vanligvis raskere enn andre materialer f.eks. ull. T-skjorter og lange underbukser i ull er ganske gode til å holde deg varm selv når det er vått, men det kan noen ganger være ubehagelig og kløende å ha på. Veldig ofte kombineres ull med syntetiske fibrer for å forbedre skiundertøyets komfort og tørke egenskaper.

SkatePro anbefaler…

Det er en god idé med et par ekstra sett ski undertøy på skituren, siden det trenger til en vask erter et par dagers bruk pga. av svette og lukt.