MENY
×

Twintip ski

Twintip ski er designet for triks i parken og lek på fjellet.

Konstruksjonen av Twintip ski

Disse skiene blir kalt twintip ski fordi både fronten og enden bøyer oppover. Disse kurvene forhindrer motstand og gjør det lettere å gjøre triks i parken og i bakken. Det gjør det også mulig å lande baklengs og kjøre baklengs. Twintip designet er mer eller mindre standard design for de fleste backcountry/freeride ski, fordi det er et design som er svært godt egnet for den litt dypere i off-pisten.

Twintip ski har ofte en myk flex - både i lengden og bredden - noe som gjør dem smidig og fleksibel. Generelt, har denne skien en litt bredere front, ende og midtparti, og strukturen består av myke materialer for bedre støtabsorbering. Twintip ski har vanligvis en rocker front kombinert med en camper eller flatt midtparti.

Twintip ski er freestyle ski

Twintip ski kalles også Freestyle ski fordi de kan brukes til Freestyle, akkurat som snowboards. Ulike Freestyle disipliner har vært en del av skisport scenen i mange år, men på 1990-talletbegynte noen skiløpere å bruke parkene som ellers ble brukt av snowboardkjørere. Denne nye Freestyle disiplin krevde en ny type ski, og det ledet til twintip ski.