Tilbake til skolen
Spesielle tilbud og rabatter  -  Vis tilbud
×
Meny

Langrennsski & Ski Langrenn Utstyr

Godt å vite

Hva må jeg tenke på angående langrennsutstyr?

Langrenn er er av de eldste vintersportene i verden. Populariteten skyldes mye at man kan utforske naturen, holde seg aktiv eller delta i konkurranser. Forskjellen fra alpinski er at på langrennsski er du festet til skien foran ved tåen, men hælen kan bevege seg fritt opp og ned. Dette gjør at du får en naturlig gå- eller løpebevgelse.

Det finnes hovedsakelig tre ulike typer langrennsski, med hver sin tekikk og design. Langrennssko og langrennsbindinger er også delt inn i tre kategorier for å matche hver stil. Annet utstyr du også trenger er staver, glid- og festevoks og skiklær som er passende til værforholdene. Sommervarianten av langrenn er rulleskigåing. Der finner du også klassisk- og skøytestil, og det er en meget god måte å trene på asfalten i de varmere månedene.

Ski langrenn - Hva burde jeg kjøpe?

KLASSISKski

Skiene er lange, smale og har et område midt i skiene (sparksonen) som griper tak i snøen ved bruk av voks, mohair eller fiskeskjell. Skiene brukes først og fremst i preparerte spor som ikke er mye bredere enn de faktiske skiene, og en fremmadgående gangbevegelse brukes til å gli langs sporet. En klassisk langrennski bør være rundt 20-25 cm lengre enn skiløperens totale høyde.

SKØYTEski

Skøyteskiene er kortere enn klassiske ski da de må være smidigere og lettere. Skøytebevegelsen utføres ved at skiløperne skyver diagonalt på kantene av skiene for å bevege seg fremover. Det er kun en glidesone på skateski, da skøyteteknikken erstatter behovet for sparksone. Langrennsski skal være rundt 10 - 15 cm lengre enn skiløperens totale høyde.

FJELLSKI

Disse skiene er tyngre og bredere enn de to andre typene fordi de er egnet for erfarne skiløpere som foretrekker turer i dypere, urørt snø. Skiene kommer ofte med stålkanter som gjør dem svært slitesterke mot de tøffere miljøene. Fjellski bør være rundt 15 - 25 cm lengre enn skiløperens totale høyde.

Om du vil ha mer detaljer og informasjon om de forskjellige typene langrennsski kan du sjekke ut vår guide - Hvordan velge riktige langrennsski

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser