Ryddesalg
Spar opp til 80%  -  Mer enn 300 varer på salg!  -  Klikk her
×
MENY

Langrennsski og utstyr

Godt å vite

Langrennsski brukes til verdens eldste skisport, og det er en sport som passer for alle aldre. Langrennsski er en god og allsidig treningsform for hele kroppen, hvor alle de store muskelgruppene trenes samtidig som balansen og koordinasjonsevne styrkes.

Velg riktig langrennsski

De sier at lengden på langrennsski bør være om 20 cm. høyere enn deg selv. Likevel skal du først bestemme deg for hvilken langrennstil du ønsker å forfølge før du bestemmer hvilke ski du velger.

3 typer langrennsski

Det finnes generelt tre typer langrennski, med litt forskjellige funksjoner. Vi har valgt å dele dem i Konkurranseski/Klassisk ski, Turski og Fjellski.

Konkurranseski / klassisk ski

Konkurranseski er tynne og lette ski som er godt egnet for skiløpere som ønsker høy hastighet og samtidig ønsker å kjøre lange turer i preparerte løyper. Denne typen ski er best egnet for øvede og erfarne skiløpere, da det krever god kontroll og balanse for å stå på dem. Selv om de kalles konkurranseski kan de også brukes av skiløpere som ikke er på konkurransenivå.

Turski

Turski (touring ski) er solide ski med en medium bredde. Skiene er egnet for lengre turer ved jevne hastigheter, hvor det går litt opp og ned. Turski er egnet for skiløpere på alle nivåer, og i motsetning til konkurranseski egner deg seg også til de som ønsker å gå på ski og nyte omgivelsene. Egnet for preparerte løyper.

Fjellski

Fjellski er både tyngre og bredere enn de to andre typer ski, og de er godt egnet for skiløpere som ønsker å ta på lange turer og bevege seg utenfor preparerte løyper. Enkelte fjellski kommer også med stålkanter, noe som gjør dem velegnet for bruk både opp og ned fjellet. Fjellski kan brukes av nybegynnere og erfarne skiløpere som har erfaring med kjøring på fjellet.