×
Meny

Rullehockey - Street Hockey

Godt å vite

Hva er rullehockey og hvordan spilles det?

Rullehockey, også kjent som inline hockey og street hockey, er en sport som kommer fra ishockey, som spilles i høyt tempo på en hard og glatt overflate. I denne sporten bruker spillere rulleskøyter for å bevege seg på banen, og hockeykøller for å skyte en hard plastikkball eller puck inn i motstanderens mål. Hvert lag består av fem spillere inkludert keeperen. Til tross for at det kalles en kontaktsport er det forbudt med "body checking".

Essensielt utstyr til street hockey

Siden street hockey er en sport med høyt tempo, kan fysisk kontakt oppstå og resultere i skader. På grunn av dette skal hockeyspillere bruke beskyttelsesutstyr, og det er pålagt i offisielle konkurranser. Beskyttelsesutstyret inkluderer hjelm, albuebeskyttere, hansker, skulderbeskyttelse, susp og leggbeskyttere.

Street hockey rulleskøytene er stive, lette og veldig like ishockeyskøyter. De er montert med små hjul slik at spillerne akselererer raskt og kan ta kjappe svinger.

Spillerne bruker en kølle som er laget av tre- og komposittmaterialer. Køllens dimensjoner varier mellom spillerne, alt etter deres personlig størrelse. Køllen skal ikke være bredere enn 5cm, eller veie over 500g.

Hvor spiller man inline hockey?

Inline hockey ble oppfunnet i London, England. Profesjonell inline hockey spilles på en rektangulær bane, der underlaget vanligvis er enten betong eller tre. Banen er omgitt av en barriere som er designet for å skille tilskuere fra banen, og for å holde pucken eller ballen i spill.

Utover dette kan hvilken som helst tørr overflate brukes til å spille inline hockey på. Du kan alltid samle noen venner, øve deg på rulleskøyter og prøve ut denne kule sporten før du blir med i en klubb. Inline hockey er en veldig morsom aktivitet som kun krever to mennesker og en keeper for å øve seg på pasning- og skyteteknikker.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser