MENY
×

All mountain ski

  Filter
Merker
Lengde
Bredde Midje
Radius
Binding
Nivå

All mountain ski er, som navnet antyder, en svært allsidig type ski. All mountain ski er en allsidig ski, fordi den kan brukes både på piste, off-piste og i parken.

Fordeler med alle all mountain ski

All mountain ski har den fordel at de kan brukes i flere ulike disipliner, derfor er de egnet for alle som ønsker å variere sin stil og ski på ulike områder. I stedet for å kjøpe flere par ski for hver disiplin, kan du gjøre med et enkelt par, som kan brukes til det meste. Men hvis du bare gjør triks eller kjører racing, kan du se i enten Twintip ski eller ski racing kategori for å få et par ski som er rettet mot et mer spesifikke behov.

All mountain ski generelt har en god bredde og et løft i tuppen, noe som gjør dem egnet for av-piste kjøring. Men ikke mer enn ski som fremdeles lett kan brukes i bakken. Vanligvis vil det være med all mountain ski at de som er litt smalere ski er ekstra bra i bakkene, mens den bredere skiene er gode off-piste. Hvis du kjører nesten like mye på piste og av-piste, kan du velge all mountain ski med medium bredde, fordi de ofte vil være like egnet for begge typer kjøring.

Mest All mountain ski har også en kombinert Camber og Rocker baseline, nettopp fordi skiene må ha god ytelse i flere forskjellige typer disipliner. Noen modeller er tilgjengelig utelukkende med Camber eller Rocker baseline.

Ski til race og slalom

Racing ski er, som navnet antyder, laget for å kjøre veldig hurtig. Her er det viktig å ha et par ski som du kan kjøre raskt og nøyaktig, selv på den vanskeligste snø.

Racing ski kan brukes til de fleste disipliner i bakken. Likevel er noen racing ski mer avansert enn andre. Racing ski er bygget for stabilitet i høy fart, men de kan også være vanskeligere å stå på enn f.eks. all mountain ski. Derfor vil de fleste racing skiene være best egnet til middels og avanserte ski kjørere. Videre er det også denne type ski som brukes på profesjonelt nivå, f.eks. til World Cup.

Racing ski kan bl.a. brukes til downhill racing, hvor målet er å være den raskeste. Skiløpere som dyrker denne sporten på profesjonelt nivå, bruker spesielle skidrakter som minimerer luftmotstand og sørger for at skiløperen kan komme opp i veldig høy hastighet. Racing skiene kan også brukes til slalåm, noe som krever god teknikk. Racing skiene behøver nødvendigvis ikke brukes til en bestemt idrettsgren, da de er egnet for alle som liker å kjøre fort ned bakkene.

Racing skiene er ofte bygget som carvingski med en smal midtparti/midje og en litt bredere front. Samtidig har de en stiv konstruksjon for å gi god stabilitet. Selv om Racing skiene er laget for å brukes på hard snø i bakkene, så er flere av de nye modellene bygget på en måte slik at de kan delvis brukes off-piste. Dette krever litt ekstra av skiløperen for å bruke skiene off-piste.

Racing ski passer best på nylig preparerte bakker.

Backcountry ski

Fordi all mountain ski er så allsidig, inneholder de ofte elementer fra flere forskjellige typer ski ut. backcountry eller twintip ski som kan brukes, henholdsvis, off-piste og park. Backcountry skiene er bredere ski, noe som gjør det lettere å holde seg på overflaten av snøen. Backcountry ski er også kjent som freeride ski eller langrenn, og er designet for å kjøre på urørt puddersnø i av-piste. Vanligvis, er de 10 cm eller mer i bredde under foten. Noen av skiene i denne kategorien kan også brukes som en backcountry ski. Dette vil bli spesifisert i produktspesifikasjonene.

Lær om de forskjellige typene av all-mountain ski, for å finne ut hva slags ski de kan brukes til og hva baseline de har.