Vintersalg
Vintersalg   -  BRUK DENNE KODEN WINTER10  -  Klikk her
×
Meny

All Mountain Ski

  Filter
Merker
Lengde
Midjebredde
Kjønn
Bindinger
Nivå
Forrige
Neste
Side 1 av 2

Godt å vite

Fordeler med all mountain ski

Som navnet antyder er All-Mountain Ski ganske så allsidige ski, egnet for en rekke skidisipliner, både for on-piste og off-piste, noen ganger til og med for parken. All-Mountain Ski er for alle som ønsker å bytte mellom skistil og opplevelser - og i ulike områder, istedenfor å kjøpe et skpar for hver enkelt skidisiplin. Fordi kjøper man et par gode All-Mountain Ski, kan disse brukes til nesten alt. Men, hvis din greie er f.eks. kun stunts, triks og racing downhill - da bør du heller velge mer spesifikke ski for et slikt formål.

Vanligvis er All-Mountain Ski ganske så brede og med høye tupper, noe som er en fordel for off-piste. Når det er sagt, egner det seg også strålende til on-piste i skianlegget. Smalere ski er best til on-piste, mens bredere ski er ekstra godt egnet til off-piste utenfor skiløypene. Hvis du går omtrent 50/50 like mye på on-piste som off-piste, da kan det være lyrt å velge All-Mountain Ski med en medium bredde. En slik bredde vil altså være best for begge skidisipliner.

De aller fleste All-Mountain Ski har en kombinert baselinje av Camber og Rocker, ettersom de vil måtte kunne levere høy ytelse for flere ulike skidisipliner. Når det er sagt, finnes det også utgaver som er fullt ut bare Rocker, eller bare Camber.

Forskjellen på Off-Piste Ski og All-Mountain Ski

Ettersom All-Mountain Ski må være allsidige, er konstruksjonen ofte inspirert av elementer fra andre skityper, som f.eks. off-piste eller twintip. Ski for bruk til off-piste, har som oftest større bredde, noe som gjør det enklere å holde seg opp snøen. Off-Piste Ski går også under navnet Backcountry Ski og Freeride Ski. Disse skiene er som skapt for deilig fersk puddersnø utenfor skianlegget. Vanligvis er bredden under foten på skiene 100 mm eller mer. Noen av All-Mountain Skiene vil også være ekstra gode for bruk til off-piste. Dette vil man i så fall kunne se på de spesifikke produktbeskrivelsene.

Les mer om de ulike All-Mountain Skiene for å finne ut mer om hvilke skidisipliner de egner seg best til - samt hvilken baselinje de har.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser