MENY
×

Langrenn ski støvler - Fjellski

  Filter
Merker
Skostørrelse
Kompatible bindinger

Kvaliteten på fjellskistøvlene har nådd nye høyder

Har du noen gang ønsket å gå tilbake til røttene til langrennski? Da er vi her. Den svært originale stilen på langrenn som har sin opprinnelse i de skandinaviske landene. De siste årene har utstyret til fjellski blitt så mye bedre, og mange ser dette som en god mulighet til å oppgradere utstyret. Når det kommer til fjellski støvler, er dette også tilfelle.

Et sett med fjellskilangrenns støvler kan sammenlignes med et sett med turstøvler. Siden du tilbringer både halve og hele dager og du går og går på ski i disse støvlene, må de ha stor komfort, være stabile og varme. Materialene som brukes til fjellski støvler er vanligvis lær eller Thinsulate.

Vurder sålene når du velger fjellski støvler

Det er generelt to forskjellige typer såler å vurdere når man ser etter et sett med fjellski langrenns støvler. Den første typen har likheter med en telemark-oppsettet, hvor en nib på tåen til skoen blir presset ned i bindingene. Dette oppsettet er perfekt hvis du liker å gå telemark-stil på dine nedoverbakker, hvor du har hælen fri fra bindingene.

Det andre sål konseptet har flere likheter med de klassiske støvlene. Her har du støvelen hekta i bindingen gjennom en metallpinne, men gir deg mye mer fleksibilitet enn noen par alpine ski støvler tilbyr.