×
Meny

Fjellskisko

Godt å vite

Fjellskisko er bygget for varme og komfort

Fjellskisko til langrenn i fjellet er laget for å kunne gå i variert terreng og ulike snøforhold utenfor de preparerte skiløypene. Fjellskisko kan sammenlignes litt med vanlige tursko/fjellsko, men for ski. Ettersom du bruker mange lange dager i disse skoene, er det helt nødvendig at de skårer høyt på komfortnivå, stabilitet og varme.

Fjellskisko, eller fjellskistøvler, gir ikke maksimal kraftoverføring, men de har nødvendig konsistens og stabilitet som er helt nødvendig for lange turer i snøen. Materialet som brukes på fjellskistøvler er vanligvis skinn, og de fleste kommer også isolert med Thinsulate for toppkvalitets varme. Fjellskisko kommer også med høye cuffs som minimerer risikoen for at snø kommer inn i skoene. På toppen av dette, gir høye cuffs også strålende støtte for anklene.

Fjellskistøvler er kun kompatible med fjellskibindinger

Når du kjøper deg et par fjellskisko må du huske på å sjekke at de er kompatible med BC Bindinger, også kjent som Backcountry. Det finnes hovedsakelig 2 bindingsystemer for backcountry og fjellet: NNN BC og 75 mm (3-pin) tåsystem. Disse bindingene er kun kompatible med fjellskistøvler. Gå til vår andre kategori for å finne vårt utvalg av passende fjellskibindinger.

Fjellskisko til langrennsski er tilgjengelige i 2 ulike såletyper som passer begge bindingsystemene. Den mest vanlig såletypene festes på bindingene med en horisontal metallpinne, akkurat som på klassiske langrennsstøvler. Denne såletypen er kompatibel med NNN BC Bindinger. Fjellskistøvler som passer til 75 mm systemet har en spiss på støvlenes tåområde som minner om telemarksko. Fjellskisko har en bredere, tykkere og mer solid metallpinne, som også er grunnen til at de ikke er kompatible med vanlige langrennsbindinger.

Er du mer interessert i alpint og toppturski? Ta en titt på vår side og utvalg av skistøvler for toppturer og alpint.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser