×
Meny

Vedlikehold av retro rulleskøyter

  Filter
Farger
Merker

Godt å vite

Hvordan vedligeholder man sine retro rulleskøyter?

Selvom retro rulleskøyter ikke krever en hel masse vedlikehold, er det noen gange nødvendigt at stramme møtrikker og bolter og at rense sine kulelager en gang imellom. Heldigvis kan det hele gjøres på samme tid. Beskidte kulelager kan begynde at larme og rulle dårligere ende de gjorde da de var nye. Rensemiddel specifikt til kulelager kan brukes til en grundig rensning, som fjerner skidt, så kulelagerne kan rotere frit igen.

Hvor ofte bør man rense sine kulelager?

Hvis man står på rulleskøyter jævnligt, kan det være en god idé at rense kulelagerne med 2 - 3 måneders mellemrum. Det kan være, at du har behov for at rense dem oftere, hvis du ofte skater på steder, hvor som er mye skidt, og kulelagerne derfor raskere blir beskidte. Hvis du står på retro rulleskøyter innendørs, vil du naturligvis ikke have behov for at rense dine kulelager så ofte.

Hvilket verktøy brukes til at justere retro rulleskøyter?

Uansett om du har mange års erfaring, eller lige er begyndt at stå på retro rulleskøyter, vil som opstå et tidspunkt, hvor deler som fx hjul, bolter og trucker må skiftes ut. Derfor må du sørge for, at du har det rette verktøy til at skifte de forskjellige komponenter på dine rulleskøyter.

Skate tools til retro rulleskøyter er en multi-purpose gadget, som kan skrue på alle møtrikker, trække kulelager ut, løsne kingpin osv. Dette verktøy er perfekt, hvis du gjerne vil skifte dine bushings, hjul eller trucker som led i en opgradering eller en utskiftning av nedslidte deler. Noen retro rulleskøyter leveres med en unbrakonøgle, som hjelper med at fjerne den bolt, som holder toe-stopperen på plass.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser