Vintersalg
Vintersalg   -  BRUK DENNE KODEN WINTER10  -  Klikk her
×
Meny

BMX Forgafler

  Filter
Merker
Hjul offset
Hjuldiameter
Materiale
Forrige
Neste
Side 1 av 2

Godt å vite

Hva er en BMX Forgaffel?

BMX-forgafler holder forhjulet på plass og påvirker sykkelens styring og balanse. En BMX Gaffel vil koble sammen stem og forhjul, så den er en viktig del av ditt setup. Selv om BMX-forgafler er laget fra en rekke ulike materialer, er vil du raskt legge merke til at en BMX Freestyle Gaffel er mest vanlig å se laget fra slitesterkt Chromoly - sånn at de vil kunne være i stand til å takle julingen som er garantert når man driver med freestyle. Når man jakter på en BMX-forgaffel, er det viktig å merke seg lengden på styrerøret, dropout-størrelse og offset.

BMX-forgafler kommer i ulike størrelser

BMX-forgafler kommer i en rekke ulike stiler og former, men det er noen vanlige funksjoner som de aller fleste har til felles. De fleste forgaflene til BMX, er 315 mm i høyden og har en styrerørslengde på omtrent 160 - 166 mm. Når det er sagt, også disse kan imidlertid variere og påvirke kjøreopplevelsen på din BMX. BMX-dropouts, platene på enden av forgaffelen som holder forhjulet på plass, kommer dog i en rekke ulike former og størrelser.

Hva er egentlig et BMX Gaffel Offset?

Offset på en BMX-forgaffel er avstanden fra midtpunktet av forgaffelens ben og akselen - med andre ord, altså hvor mye av forhjulet som vil stikke ut foran forgaffelen. Hvor langt du ønsker å ha dette, avhenger av hva du kommer til å gjøre med din BMX. Kort offset betyr en raskere og mer responsiv front-end godfølelse, midt i blinken for triks som nose manuals og hang fives. Et lengre offset vil gi deg mer stabilitet og er derfor bedre for ryttere som ønsker å kjøre raskere og gå høyt.

Vil du å skreddersy ditt setup, men ikke helt sikker på hvordan dette gjøres?
Ta da en titt på vår guide for Montering & Vedlikehold for BMX.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser