Ryddesalg
Spar opp til 60%  -  Mer enn 1000 varer på salg!  -  Klikk her
×
MENY

BMX Styrer

  Filter
Farger
Merker
Bar height
Bar width
Stem-diameter

Styrer til BMX-sykkel: Triksing blir enklere

BMX sykkelstyrer ser kanskje ganske like ut, men det er de absolutt ikke. De små forskjellene på formen til Freestyle BMX-sykkelstyret har en kjempestor betydning for hvordan selve sykkelen vil respondere mens du driver med triks, som blant annet manuals og bar spins.

Størrelse og materialer

Styret på en BMX-sykkel er som regel høyere enn styret på vanlige sykler. BMX sykkelstyrer lages i flere forskjellige modeller og størrelser. Både høyden og bredden på disse måles i tommer (inches). BMX-sykkelstyrer er mellom 8-10 tommer høye og 28-30 tommer brede.

De fleste Freestyle BMX-sykkelstyrer er laget i stål. Dette gir et sykkelstyre som er veldig sterkt og har en god holdbarhet, i tillegg til ganske lettvektet.

Race BMX-sykkelstyrer er som oftest laget i aluminium. Dette materiale veier veldig lite, noe som er hovedprioritert blant rytterne innenfor Race BMX, fordi her betyr mindre vekt + mindre motstand = mer fart.

Flere av de ekstra dyre BMX-sykkelstyrer som du ser her under denne kategorien, de har blitt varmebehandlet. Dette er en prosess som styrker metallet og dermed minimaliseres risikoen for at styret vil bøye -eller brekke under bruk.

BMX-sykkelstyrer: 2-delt VS. 4-delt?

Det finnes to typer sykkelstyrer til Freestyle BMX-sykler.

  • 2-delt: Disse typer BMX-sykkelstyrer er laget fra to rør. Det første røret er bøyd på flere områder for å danne selve formen på styret. Det andre røret som er tynnere, er lagt igjennom midten for å gi styrke og stivhet på styret.
  • 4-delt: Disse typer BMX-sykkelstyrer er laget fra to rør som er lagt vertikalt fra hverandre. Disse to rørene holdes sammen av to crossbarer med én i bunnen og én i midten.