MENY
×

Downhill Longboards

  Filter
Merker
Truck type
Deck lengde
Deck materiale
Tilleggsmatriale

Downhill longboards - for hastighet og slides

Downhill longboarding handler om hastighet, og den beste måten å oppnå hastighet på, er selvsagt nedoverbakke. Med downhill board søker du etter adrenalinkicket som bratte bakker gir, ved å se hvor fort du kan kjøre (husk å følge lokale trafikkregler for å unngå ulykker). Downhill longboard er også designet for å gjøre slides, noe som er svært nødvendig i denne typen longboarding, siden man ikke riktig har noen bremser. Derfor må du gjøre slides for å kontrollere og redusere hastigheten.

Deck spesifikasjoner

Decket på alle downhill longboards - uavhengig av brukernivå - er stivt for å gjøre decket mer stabilt. Dette reduserer risikoen for speed-wobbles under høye hastigheter. Longboard deck er vanligvis laget av 8-10 lag lønn. Noen deck av spesielt høy kvalitet er også forsterket med karbonfiber for å gjøre dem enda stivere. Vanligvis, går man for et lavt balansepunkt for å gjøre det enklere å holde balansen og begynner slides. Det kan du få enten med drop-through montering av dine trucks, et drop deck eller rocker. På de enkelte produktsidene kan du lese mer om spesifikasjonene for det gjeldende longboard.

Downhill longboards - for erfarne og nybegynnere

Downhill longboarding er egnet for erfarne riders som allerede har mestret longboarding grunnleggende teknikker. Som nybegynner, bør du først lære de grunnleggende teknikker og også hvordan du slider, siden det er den eneste måten du kan stoppe på når du kjører nedover en bakke.

Selv om downhill longboarding som sport, kun er egnet for erfarne riders, kan selve downhill longboardet godt benyttes av nybegynnere, men det skiller seg litt på noen punkter (se avsnittet under).

Erfarne riders

Et godt downhill longboard for erfarne riders har harde hjul - typisk 86A. Harde hjul kan kjøre raskere, ettersom det er mindre rullemotstand. Det brukes også harde bushings, for å minimere hvor raskt de reagerer på din minste bevegelse og dermed minimere risikoen for speed-wobbles. For maksimal kontroll, bruk store trucks som vanligvis måler 190-200 mm. Griptapen bør være svært grovkortnet, noe som skaper mer friksjon og dermed bedre fotfeste. Hvis du har behov for å bedre låse føttene på ditt longboard, kan du montere en footstop på decket. På denne måte minimerer du risikoen for å skli. Om du ønsker å bruke footstops eller ikke, er et spørsmål om personlig preferanser.

Freeride / Downhill: Lener du mer mot å gjøre triks og ønsker et trick-orientert downhill longboard, bør du velge et Freeride longboard.

Nybegynnere

Siden downhill longboards er stive og stabile boards, er de godt egnet for nybegynnere som ønsker å lære grunnleggende longboarding. Mange velger derfor denne type boards til å cruise på, og fordi de liker formen på downhill skateboard. Andre velger derimot nybegynner-longboards for først å praktisere de grunnleggende teknikkene på flatt underlag før de beveger seg et skritt videre mot "downhill". Når teknikkene begynner å sitte, trenger du bare å oppgradere dine trucks og hjul, slik at det er egnet for kjøre downhill – decket har du allerede.

Nybegynner-longboards har mykere hjul, som egner seg godt til cruising. Longboard trucks har en standard størrelse på 180 mm og leveres med mykere bushings for å gjøre det lettere å svinge. Griptapen er mindre grov for å skåne dine sko da du i cruising, "pusher" boardet mye. I downhill pusher du derimot ikke boardet like mye, men er mer opptatt av å ha godt fotfeste.

Beskyttelseutstyr

Med høye hastigheter helt opp til 130 km, er det spesielt viktig å bruke beskyttelseutstyr. Akkurat som motorsykkel klær, bruker du heldrakter til å beskytte overkroppen og underkroppen, samt en full-face hjelm for å beskytte hodet og ansiktet. Downhill utstyr er spesielt egnet for fart. Du kan for eksempel få slide gloves, som er hansker med en puck på håndflaten for å kontrollere slides.

Sjekk ut vårt brede utvalg av cruiser longboards her.

Har du fortsatt spørsmål, kan du lese vår guide til kjøp av longboards.

Du er også hjertelig velkommen til å kontakte oss. Vi er alltid klare for å hjelpe deg å finne det rette downhill longboard for deg.