×
Meny

Sparkesykkel barn

  Filter
Merker
Total høyde
Maks brukervekt

Godt å vite

Spareskykkel til barn - Enklere å styre for de små

Sparkesyklene på denne siden er laget for barn, og sikrer at de får en god start for å lære seg sparkesykkel. Yngre barn kan finne det vanskelig å kjøre på vanlige sparkesykler. Derfor anbefaler vi ofte foreldre å velge en sparkesykkel som er utviklet spesielt for små barn.

En sparkesykkel til barn er vanligvis lettere og har lavere styrebar, som gjør det enklere å styre sparkesykkelen.

Sparkesykkel til barn med store hjul

Det lages mange forskjellige typer sparkesykler for barn, og de har alle forskjellige fordeler. Det lages bl.a. en rekke sparkesykler med store hjul som enten solide eller med luft i. Store hjul gir bedre sikkerhet og komfort, da de store hjulene ruller enklere over småstein og ujevnheter. Er det luft i hjulene, vil de vanligvis dempe mer og dermed gi økt komfort.

Vi ville aldri anbefale at barn kjører på grus-eller skogsstier, men hvis de gjør det allikevel, så det kan være lurt å vurdere en sparkesykkel med store hjul og eventuelt også lufthjul.

3-hjuls sparkesykkel for barn

Vanlige sparkesykler har bare to hjul, og mange sparkesykler for barn er laget med dette designet. I dag finnes en rekke innovative sparkesykler som utfordrer det tradisjonelle designet. Et av dem er den tre hjulede sparkesyklene som gir større stabilitet, spesielt hvis barnet står stille.

En sparkesykkel til barn med tre hjul har imidlertid en ulempe med at den i utgangspunktet er vanskeligere å styre enn en vanlig sparkesykkel til barn, med mindre produsenten har funnet en ny måte for å løse problemet. Noen løser dette ved å flytte dobbelhjulet til bakdelen av sparkesykkelen, mens andre innbygger fjærer i styringen.

SkatePro anbefaler at foreldre velger tre hjulede sparkesykler for småbarn, da disse gir bedre balanse når de første metere skal rulles.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser