×
Meny

Alpinsokker og skistrømper

  Filter
Merker
Skostørrelse
Kjønn

Hva er spesielt med alpinsokker?

Alpinsokker, også kalt skisokker eller skistrømper, er designet annerledes enn vanlige sportssokker. Hovedforskjellene er de polstrede områdene, bruken av pustende materialer og formen for å matche konturen av føttene.

Alle alpinsokker burde være varme og komfortable, men det finnes noen forskjeller mellom dame- og herresokker. Siden damer ofte har lavere leggmuskler enn menn vil cuffen på alpinsokken være litt lavere på damemodellene. Man kan også finne tykkere sokker for ekstra komfort.

Designet på skisokker

Det blir brukt ekstra polstring ved skinnleggen for å forhindre "shin bang" mot pløsen på skiskoene dine. Det er også ekstra polstring ved hælen for en bedre passform og ved tærne for ekstra varme i kaldt vær. De beste skisokkene er lagd av pustende materialer som merinoull, polyester og polyamid. Disse fukttransporterende stoffene hindrer svette i å bygge seg opp inne i skiskoene dine, slik at du ikke får kalde føtter.

Tynnere sokker er de varmeste skisokkene. Dette kan virke selvmotsigende, men det tynnere materialet skaper mer rom til blodsirkulasjonen i føttene og igjen skape mer varme. Gode skisokker har en tendens til å være tynnere og brukes ofte av skiløpere.

Hvor mange skistrømper trenger jeg?

For det første er det ikke en god ide å bruke to par skistrømper på samme tid. Dette kan minske blodsirkulasjonen, skape såre punkter og gi deg mindre kontroll over skiene. For en ukes lang skiferie er det anbefalt å ta med hvertfall 3 par skistrømper, men ideelt et par til hver dag. Ved å bytte sokker regelmessig vil de ha bedre pusteegenskaper og det vil forhindre dårlig lukt i skistøvlene.

Skistrømper anses å være basislaget for føttene dine, men for over- og underkroppen kan du sjekke ut Undertøy / Superundertøy.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser