×
MENY

Race BMX

  Filter
Merker
Ramme navn
Hjuldiameter
Bar height
Forgaffel materiale

Godt å vite

Navnet BMX kommer fra Bicycle Motocross, og som navnet antyder, stammer sporten fra motocross. BMX Race er den BMX disiplinen som ligner mest på klassisk motocross. Sporten tok av på 1970-tallet, men i begynnelsen var det alminnelige sykler som ble brukt. Etterhvert ble BMX likevel så populær at sykkelprodusenter begynte å designe ordentlige BMX sykler som ble laget for å brukes på jordbaner. Dette betyr sykler som var kraftigere og mer holdbar enn vanlige sykler.

Sykler til BMX Race

20" er den vanligste størrelsen for BMX Racing sykler, selv om de også kommer i andre størrelser, f.eks. for barn. Rammen på en Race BMX er betydelig lettere enn en Freestyle BMX, fordi det som regel lages av aluminium i stedet for vanlig stål. Disse syklene er spesielt designet for høy fart, men de skal også være holdbare slik at de kan takle det stress de blir utsatt for av hopp og andre utfordringer på jordbaner. Utover bruk til race, så kan mange racing BMX sykler også brukes daglig i byen. Det er en allsidig sykkel som du kan bruke flere forskjellige ting.

Om BMX Racing

I et klassisk BMX race, konkurrerer åtte riders mot hverandre. De kjører på spesiallagde jordbaner med det formål å nå først i mål. Selve løpet varer ofte ikke lenger enn 30 sekunderer og er raskt over. Jordbanene som blir brukt for BMX race, har en rekke forskjellige hopp og svinger med hver sin konfigurasjon og sitt eget navn. Det er også en startbakke som blir brukt til å opparbeide høy hastighet som skal opprettholdes igjennom resten av løpet.