×
Meny

Race BMX Sykler

  Filter
Merker
Ramme navn
Hjuldiameter
Forgaffel materiale
Nivå

Godt å vite

Begynnelsen på BMX Racing

Navnet BMX kommer fra Bicycle Motocross, og som navnet hinter om, stammer denne sporten fra motocross. BMX Race er den disiplinen inn BMX som ligner mest på klassisk motocross. Sporten tok av på 1970-tallet, men i begynnelsen var det helt vanlige sykler som ble brukt. Etterhvert ble BMX såpass populært at sykkelprodusenter begynte å designe BMX-sykler for Race som ble laget for å kunne brukes i løypene (dirt tracks). Dette betydde altså sykler som var både kraftigere og mer slitesterke enn vanlige sykler.

Sykler - forskjellen på BMX Race og BMX Freestyle

20"-tommer (50.8 cm) er den mest vanlige størrelsen for BMX Race Sykler, selv om de kommer i andre størrelser også, som f.eks. til barn. Rammen på en Race BMX er betydelig lettere enn en Freestyle BMX, ettersom de som regel lages fra aluminium istedenfor vanlig stål. Disse syklene er spesialdesignet for høy fart, men de skal også være ordentlig slitesterke for å kunne takle all julingen som møtes ved hopp og tøff kjøring i Race-løypene. Utover bruk til race, kan mange BMX Race Sykler også brukes til gatekjøring og allsidig hverdagslig sykling i byen.

Hvordan en BMX Race Sykkel ser ut

I et klassisk BMX Race, konkurrerer åtte ryttere mot hverandre. De kjører på spesiallagde jordbaner (dirt tracks) og det er førstemann til mål som gjelder. Selve løpet varer ofte ikke lenger enn 30 sekunder og er raskt over. Løypene som blir brukt for BMX Racing, har en rekke forskjellige hopp og svinger med ulike utfordringer og egne navn. Løypene har også en startbakke i begynnelsen som blir brukt til å opparbeide en høy fart som skal opprettholdes igjennom resten av løpet.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser