MENY

Cruiser boards

Et cruiser bord er en spesiell type skateboard, både tilgjengelig med tre- og plastikkdeck. Dissse cruiserboardsene er alle tre deck.

Hva skiller et cruiser board fra et skateboard?

En cruiser board er en blanding av et vanlig skateboard og longboard. En cruiser board er vanligvis ikke større enn et vanlig skateboard, men formen er inspirert av old-school design av skateboards fra 1970-tallet, og hardwaren er ennå den samme som på et longboard. Dette oppsettet gjør det til et enkelt og hendig Cruiser bord som kan brukes hver dag. Men et cruiser bord er ikke bare et transportmiddel som kan brukes i sentrum, det er også et livsstils tilbehør.

Et cruiserboard har en form som minner om et vanlig skateboard fordi den har en "kick-tail". Men cruiser boards har høyere trucks og større og mykere hjul enn vanlige skateboards. De store, men myke hjulene gir et raskt board med et godt grep. I tillegg er truckgummien mer fleksibel enn på et vanlig skateboard, som gjør et cruiser board lettere å manøvrere og snu med.

Fra skateboard til Cruiserboard

Skateboardets historie starter helt tilbake i 1940 og 1950, hvor man så det første hjemmelagde brettet med rulleskøytehjul. De første kommersialiserte skateboards ble fremstilt til en surfe butikk i California. De skulle brukes av surfere i perioder hvor det ikke var mulighet for å surfe.

Først i 1970 ble polyuretan hjul oppfunnet. noe som forbedret kvaliteten av skateboard betydelig. Heretter har skateboardets popularitet økt raskt, og det ble eksperimentert med ulike materialer, størrelser på hjul, trucks og annet. Utover decks laget av tre, ble det også laget decks i glassfiber, aluminium og plastikk. Plastikk boards har fått en renessanse de siste årene, og merker som Penny, Stereo Vinyl Cruiser og Globe, som alle lager plastikk boards har blitt svært populære. Du kan se utvalget av plastikk cruiserboards her.