MENY
×

Cruiser Skateboards

Cruiserboards

Elsker du også å få vind i håret, men er trøtt av å slepe rundt på et stort brett? Så er cruiserboards et godt valg til turen på sletta eller i byen. De er tilgjengelig i tre, plastikk og aluminium. Så det er ikke umulig for deg å finne et brett som passer deg og din stil.

Hva er skiller cruiser board fra et skateboard?

En cruiser board er en blanding av et vanlig skateboard og longboard. De finnes i både plastikk, tre og aluminium. Et cruiser board er vanligvis ikke større enn et vanlig skateboard, men formen er inspirert av old-school design skateboards fra 70-tallet, og hardwaren er ennå den samme som på et longboard. Dette oppsettet gjør det til et enkelt og handy brett som kan brukes hver dag. Et cruiserboard er ikke bare et transportmiddel som kan brukes i til bykjøring - Det blir også en del av din personlige stil!

Et cruiserboard har en form som minner om et vanlig skateboard fordi den har en "kick-tail". Men cruiser boards har høyere trucks og større og mykere hjul enn vanlige skateboards. De store, men myke hjulene gir et raskt brett med et godt grep. I tillegg er bushingen mer fleksibel enn på et vanlig skateboard, som gjør et cruiser board lettere å manøvrere og svinge med.

Fra skateboard til Cruiserboard

Skateboardets historie starter helt tilbake i 1940 og 1950, hvor man så det første hjemmelagde brettet med rulleskøytehjul. De første kommersialiserte skateboards ble fremstilt for en surfe butikk i California. De skulle brukes av surfere i perioder hvor det ikke var mulighet for å surfe på bølgene.

Først i 1970 ble polyuretan hjul oppfunnet. noe som forbedret kvaliteten av skateboard betydelig. Heretter har rullebrettets popularitet økt raskt, og det ble eksperimentert med ulike materialer, størrelser på hjul, trucks og annet. Utover brett laget av tre, ble det også laget brett i glassfiber, aluminium og plastikk. Plastikk brett har fått en renessanse de siste årene, og merker som Penny, Stereo Vinyl Cruiser og Globe, som alle lager plastikk boards har blitt svært populære.

Du kan se utvalget av forskjellige cruiserboards i kategoriene; Penny boards & plastikk cruiser boards og cruiser boards av tre her.