×
Meny

Cruiser Boards & Cruiser Skateboards

Godt å vite

Cruiser skateboard vs. trikse skateboard - Forskjellen

Cruiser skateboards er fusjoner av skateboards og longboards, og er generelt ikke større enn konvensjonelle skateboards. Formen er ofte inspirert av old school designet fra 1970-tallet, og utstyret er mye av det som det du finner på longboard. Dette oppsettet resulterer i smidig og praktiske cruiserbrett for daglig bruk. Imidlertid er skateboard cruisers ikke bare deilige for å streife rundt byen - de har også blitt moderne livsstilstilbehør.

Med sin "kick-tail" har cruiser skateboard en deckform som ligner på et vanlig trikse skateboard. På den annen side har cruiserbrett større trucks enn de vanlige skateboardene. Hjulene er ofte større og mykere som gjør dem både raske og grippy. Samtidig er truck gummien veldig fleksible, noe som gir skateren muligheten til å svinge og manøvrere lett.

Elsker du også å få vind i håret, men er trøtt av å slepe rundt på et stort brett? Så er cruiserboards et godt valg til turen på sletta eller i byen. De er tilgjengelig i tre, plastikk og aluminium. Så det er ikke umulig for deg å finne et brett som passer deg og din stil.

Fra skateboard til cruiserboard

Skateboardets historie starter helt tilbake i 1940 og 1950, hvor man så det første hjemmelagde brettet med rulleskøytehjul. De første kommersialiserte skateboards ble fremstilt for en surfe butikk i California. De skulle brukes av surfere i perioder hvor det ikke var mulighet for å surfe på bølgene.

Først i 1970 ble polyuretan hjul oppfunnet. noe som forbedret kvaliteten av skateboard betydelig. Heretter har rullebrettets popularitet økt raskt, og det ble eksperimentert med ulike materialer, størrelser på hjul, trucks og annet. Utover brett laget av tre, ble det også laget brett i glassfiber, aluminium og plastikk. Plastikk brett har fått en renessanse de siste årene, og merker som Penny, Stereo Vinyl Cruiser og Globe, som alle lager plastikk boards har blitt svært populære.

Du kan se utvalget av forskjellige cruiserboards i kategoriene; Penny boards & plastikk cruiser boards og cruiser boards av tre her.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser