MENY
×

Skimboards

  Filter
Merker
Størrelse

Skimboarding - det grunnleggende

Skimboarding eller skimming som det også er kjent for, er en actionfylt sport der rytterne bruker et skimbrett til å glide fra vannkanten over vannet for å møte en innkommende bølge og ri den tilbake til stranden.

Men skimboarding handler ikke bare om å ri den perfekte bølgen; I Flatland skimboarding er rytterne ute uten å fange noen bølger- Dette gjør at skimboarders kan utføre alle slags triks som en Ollie, Shove It og Kick Flip, triks som er kjent fra verden av skateboarding. Videre bruker Skimboarders også flyouts for å gjøre triks.

Skimboardet

Et skimbrett er på mange måter som et lite surfbrett uten finnene og båndet. I denne kategorien finner du alle typer Skimboard i mange forskjellige design og farger og laget av mange forskjellige materialer som tre, glassfiber eller karbonfiber.

Mange av skimbrettetene du finner i denne kategorien, har en høy nese eller rocker. Når du ser på skimboard-rockere, vil du vanligvis dele den i tre forskjellige kategorier.

Konstant rocker

Betyr at brettet har en konstant kurve fra nesen til halen, noe som gir rytterne bedre kontroll over store bølger og bratte bakker.

Hybrid rocker

Dette er en annen populær type rocker. Den har en kurve på bunnen gjennom ca 3/4 av brettets lengde, resten (som betyr den flate delen) er vanligvis halen. Dette designet gir rytteren både god fart og kontroll på de mindre bølgene. Dette er også den viktigste typen rocker som brukes til flatland.

Tradisjonel rocker.

Denne typen rocker er helt flat bortsett fra nesen. En tradisjonell rocker brukes vanligvis på steder der bølgene er langt ute.