×
Meny

Skimboards

  Filter
Merker
Lengde
Forrige
Neste
Side 1 av 2

Godt å vite

Skimsurfing - det grunnleggende

Skimboarding eller skimsurfing som det også er kjent for, er en actionfylt sport der rytterne bruker et skimboard til å glide fra vannkanten over vannet for å møte en innkommende bølge og ri den tilbake til stranden. Skimsurfing kan også gjøres på grunt vann uten å møte bølger, men da er det mer lignede hva som kalles flatland-skimboarding.

Men skimboarding handler ikke bare om å ri den perfekte bølgen, fordi ved flatland-skimboarding er rytterne ute på vannet, uten å prøve og fange noen som helst bølge. Skimboarders er uti vannet for å utføre all slags triks som b.la. Ollies, ShoveIt og KickFlip - triks som er velkjente verden rundt fra skateboarding. Skimboarders bruker også å gjøre flyouts for å kunne utføre sine triks.

Hva er et Skimboard?

Et skimboard er på mange måter som et lite surfbrett, men uten finnene og båndet. Under denne kategorien finner du alle slags typer Skimboards, i mange forskjellige designs og farger - alle laget fra ulike materialer. Et par eksempler er; tre, glassfiber og karbonfiber.

Fart er veldig viktig skimsurfing..

Fart er et nøkkelord. Jo raskere du kan løpe, desto mer oppdrift vil du få siden ditt skimboard vil da holde seg lengre oppå vannoverflaten. Ta for eksempel vannplaning når du kjører i en bil - hvis du treffer en vannpytt med en høy fart, så vil bilen rett og slett "flyte" på toppen av vannoverflaten i vannpytten istedenfor å kjøre rett igjennom den.

Så for å få mer slide i skimsurfing, må du bruke all din fart.

Skimsurfing på grunt vann er lettere pga. naturlige virvler i det grunne vannet under ditt skimboard vil holde deg flytende. Dermed har du altså nok en fysisk lov på din side.

Uansett, denne vannsporten er utrolig gøy og absolutt verdt å prøve.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser