×
MENY

Skimboards

  Filter
Merker
Størrelse
Lengde
Anbefalt Brukervekt

Godt å vite

Skimboarding - det grunnleggende

Skimboarding eller skimming som det også er kjent for, er en actionfylt sport der rytterne bruker et skimboard til å glide fra vannkanten over vannet for å møte en innkommende bølge og ri den tilbake til stranden. Skimming kan også gjøres på grunt vann uten å møte bølger, men da mer lignede flatlandskimming.

Men skimboarding handler ikke bare om å ri den perfekte bølgen; I Flatland-skimboarding så er rytterne ute på vannet, uten å prøve og fange noen bølger- Dette gjør at skimboarders også kan utføre alle slags triks som; Ollie, Shove It og Kick Flip - dette er triks som er kjent rundt om i verden fra skateboarding. Skimboarders bruker også flyouts for å utføre triks.

Hva er et Skimboard?

Et skimboard er på mange måter som et lite surfbrett, men uten finnene og båndet. Under denne kategorien så finner du alle slags typer Skimboard i mange forskjellige design og farger som er alle laget fra ulike materialer. Et par eksempler er; tre, glassfiber og karbonfiber.

Når du skal uti vannet med skimboardet...

Fart er et nøkkelord. Jo raskere du kan løpe, desto mer oppdrift vil du få siden skimboardet da vil holde seg lengre på vannoverflaten. Ta for eksempel vannplaning når du kjører i en bil - hvis du treffer vannpytt med en høy fart, så vil bilen rett og slett "flyte" på toppen av vannoverflaten i vannpytten istedenfor å kjøre rett igjennom den.

Så for å få mer slide i skimboarding, så må du bruke all din fart.

Skimming på grunt vann er lettere på grunn av at naturlige virvler i det grunne vannet under skimboardet vil holde deg flytende. Dermed så har du altså da en annen fysikklov på din side.

Uansett, vannsport er utrolig gøy og absolutt verdt å prøve.