×
Meny

Kulelager - Retro-Rulleskøyter

  Filter
Merker
Lager type
Kulelager presisjon

Godt å vite

Kulelager til rulleskøyter

Kulelagerne er en svært viktig del på rulleskøytene, de sørger for at hjulene får rotere fritt og fint. Under denne kategorien finner du alle slags typer kulelagere, alt fra de billige industrilagerne (også anbefalt til skøyter) og helt til de spesielle kulelagerne som er designet for å holde vann og rusk ute, noe som også gir kulelagerne en bedre holdbarhet.

Rulleskøytehjul og hjulene til inlines trenger to kulelagere for å kunne rotere hjulbolten. Kulelageret kan ha en stor innflytelse på hastigheten du får og følelsen rulleskøytene gir deg.
Uansett hvilken type kulelager du har, så bør du uansett alltid unngå sand, vann og fuktige forhold fordi dette vil redusere levetiden enormt mye til kulelagerne.

Monteringslager i rulleskøytehjulet

Et kulelager kan vanligvis bli presset inn med tommelen. Når et kulelager er korrekt montert, så sitter kanten av kulelageret på linje med kjernen til hjulet. Hvis det stikker ut fra den ene siden, da er ikke kulelageret montert på riktig måte. Hvis du ignorerer å fikse dette, så vil dem bli ødelagt ved bruk. Hvis man har et hjul med metallkjerne, da kan det være vanskelig å montere kulelagerne. Ved disse tilfellene så kan man da bruke en gummihammer eller en firkantet blokk av tre for å slå dem inn.

Industrielle standarder

På de fleste rulleskøytehjulene så bli det brukt et kulelager 608. Dimensjonene på et 608 kulelager er:

  • 22 mm ytre diameter
  • 7 mm bredde
  • 8 mm Innvendig diameter.

Presisjonen er vanligvis laget etter ABEC standarden som går fra ABEC1 til ABEC9 og jo høyere tallet er, desto høyere er presisjonen i kulelageret.

Et kulelager med en høy presisjon brukes vanligvis til speedskating og her vil du ønske å virkelig ha best mulig rotasjon. Et kulelager med en lavere presisjon brukes mer til disipliner hvor kulelagerne er utsatt for flere slag og belastninger.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser