×
Meny

Truck deler til Skateboard

  Filter
Merker

Godt å vite

Skateboard bushings: Små, men også svært viktige

Skateboard truck bushings er en ganske liten del av hele ditt skateboard, men ikke la deg lure av størrelsen - dine bushings har nemlig veldig mye å si på hvordan dine rides blir på skateboardet. Man finner to bushings på hver enkelt truck, én i toppen og én i bunnen. Den i toppen er vendt ned mot gata mens den i bunnen er vendt opp mot decket.

Materiale og hardheten på skateboard bushings

Alle bushings er laget av polyuretan, på godt norsk betyr dette at de er laget fra en spesiell plasttype som er varmebestandig.

Men dette betyr ikke at alle bushings er helt like. Også truck bushings har ulike hardhetsnivåer, akkurat som hjulene på ditt board. Og i likhet med hjulene, så måles også hardhetsnivået til truck bushings i durometer. Dvs. et nummer opp til 100, etterfulgt av bokstaven "A". Et høyere nummer på durometer-skalaen betyr større hardhetsnivå på bushings.

Bushings til skateboards er vanligvis mer harde enn det longboard-bushings er, f.eks. så betyr mykere bushings bedre styreegenskaper - mens harde bushings gir et mer stivt og kontrollert board.

Hvilken bushings-form skal jeg velge?

Bushings er tilgjengelige i to hovedtyper - cone og barrel, men det finnes også et par varianter som stammer fra disse to hovedtypene. Det vanlige innen skateboarding er å velge en cone bushing i toppen og en barrel bushing i bunnen. Cone bushings gir deg mer mobilitet samt styreegenskaper - mens barrel bushings gir et mer hardt og stabilt ride.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser