×
Meny

Kulelager - Freeskates

  Filter
Merker
Kulelager presisjon
Lager type

Godt å vite

Hva er freeskate kulelager?

Kulelagerne sitter i dine hjul og holdes på plass av en hjulbolt. Kulelagerne er essentielle for ditt setup, fordi de gjør, at dine hjul kan rotere. På freeskate inline kan kulelagerne gjøre en stor forskjell i forhold til fart og maksimal overførsel av energi.

Velg de rette kulelager til freeskate inline

Ditt valg av freeskate kulelager bør afhænge av en rekke forskjellige faktorer - materiale, presisjon (ABEC), skate-stil og nivå.

Barn og nybegynnere bruker generelt ABEC 3 eller ABEC 5 kulelager, mens øvede og avancerede skatere foretrekker ABEC 7 eller ABEC 9. Hvis du er en avanceret skater, som kan lide at hoppe, danse og gjøre slalåm, kan det være, at du vil foretrække kjeramiske kulelager eller Swiss kulelager.

Effektiv vedlikehold er veien til at sikre, at kuglejerne holder lenge - spesielt, hvis du ofte står på rulleskøyter. Ta et kig på vores guide til at rense og smøre kulelager, hvis du gjerne vil vide mer om, hvordan man vedligeholder sine kulelager.

Spacere til freeskate inline - små men essentielle komponenter

Selvom de er en av de minste deler på ditt setup, bør du ikke undervurdere dem. Spacerne sitter imellom kulelagerne, og reducerer press og friksjon.

Som er to ting at tage stilling til i forhold til spacere: Størrelse og materiale. Størrelsen er det viktigste aspekt at tage stilling til, og du kan velge mellom 6 mm og 8 mm. Du må dog huske, at ditt valg av størrelse bør afhænge av specifikationerne på dine rulleskøyter - nemmelig hjulboltenes diameter.

Materialet er opp til personlige præferencer. Man kan fx velge mellom modeller i plastikk eller metall, og noen skatere går bevidst efter aluminium, da det gir en god kombinasjon av lav vekt og holdbarhet.

Hvis du gjerne vil vide mer om spacers, har vi gjort en guide til spacers, hvor du finner al den viktigste information.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser