MENY
×

Barneski

  Filter
Merker
Lengde
Type
Binding
Radius
Nivå

Mange starter med å leie ski til barnene første gang de står på ski. Dette er også en utmerket start, men det er mange fordeler ved å kjøpe sine egne ski og skiutstyr til barna. De kan få erfaring med ski utstyret hjemmefra før de skal stå på ski for første gang, enten ved å prøve ski og skistøvler i egen stue eller på den lokale bakken når det er snø. Det bidrar til å gi barna en god følelse av trygghet. Du er trygg på kvaliteten og slipper dessuten køen og kostnadene ved å leie ski. Er du på jakt etter ski til barn, har du her er en hjelp til hvilken type du skal velge.

Hvorfor kjøpe ski til barn?

Fordelen med barneski er at de er laget med særlig hensyn til barns vekt, fysikk og teknikk. Selv om skiene minner veldig om ski til voksne så er forskjellen at barneskiene veier mindre og samtidig er de lettere å håndtere. Hvis du velger det helt rette par med ski til dit barn, vil gevinsten være at barne ditt får en rask og morsom læringsprosess.

Forskjellige typer barneski

Barneski fås i de samme typer som ski til voksne. Under er en oversikt over de mest alminnelige ski typene.

All mountain ski:

Som navnet antyder er all mountain ski en veldig allsidig type ski, egnet for både ski i løypen og har stor nok bredde til at man kan utforske off-piste ski kjøring. Denne type ski vil flest barn få en god opplevelse med.

Racing ski:

Racing ski for barn gir trygghet og stabilitet i høy hastighet for erfarne barn. Her er det er vanligvis en smalere og litt stivere type barne ski, som gjør det morsomt å kjøre fort i bakkene. De er bygget for rask og nøyaktig kjøring på hard snø.

Twintip ski:

Twintip betyr at begge tupper er bøyd opp, dette gjør det lettere å kjøre bakover og gjøre triks i bakken og i parken. Twintip ski har også blitt mer eller mindre standard på de fleste nye freeride ski. Barnas ski med twintip er generelt bredere i front, bak og midjen. De er laget av mykere materialer til å absorbere sjokket av harde landinger. Fordelene ved å velge twintip ski er blant annet at den bøyde bakenden mindre sannsynlig blir fanget i ujevnheter på løyper, off-piste og på boksen i parken.

Velg din kategori av alpin ski for barn over og utforsk vårt store utvalg av ski og utstyr for barn.