×
Meny

Skate Cross Country Skis

  Filter
Merker
Lengde
Kompatible bindinger

Godt å vite

Hva skal du se etter når du kjøper skøyteski

Generelt er et par langrennsski for skøyting mye kortere og stivere enn noen annen type ski. Årsaken til dette er den dynamiske og kraftige bevegelsen og den sidevennlige sparkbevegelsen, som karakteriserer skøytestilen. Stilen er svært lik den som brukes når man skøyter.

Når du kjøper et par skøyteski, må du ta hensyn til hvor erfaren du er som skøyter i stilen din. Erfarne skøytere vil sannsynligvis trenge en stiv og lett modell, mens mindre erfarne skøytere kan trenge en mykere og mer fleksibel modell. Når du velger en mykere modell, vil du få fordelen av å ha et sett med ski, som ikke straffer deg for mindre feil på teknikken, mens de stivere modellene krever litt mer ferdighet.

Høyde- og vektforhold i skøyteski

Når du plukker ut de rette langrennsskiene, er det også viktig å velge riktig størrelse. I motsetning til klassiske langrennsski er det ingen konkrete retningslinjer for lengden på ski. Men gjennomsnittlig skøyte ski må vanligvis være -10 til + 10cm av skiløperens kroppshøyde. Men dette er en personlig preferanse, hvor du bør finne en skøyte ski, som passer til din skøyte stil.

Videre spiller vekten på skiløperen en stor rolle i å plukke riktig sett med skøye ski. En veiledning for å velge riktig modell for både høyde og vekt er tilgjengelig under hvert av de forskjellige settene med skøyteski i denne kategorien.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser