Vintersalg
Vintersalg   -  BRUK DENNE KODEN WINTER10  -  Klikk her
×
Meny

Flytevester & Svømmevester

  Filter
Farger
Merker
Størrelse

Hvordan fungerer en flytevest?

Flytevester, også kalt svømmevester, er lagd for å gjøre akkurat det navnet antyder, gi deg oppdrift når du er i vannet. De kan brukes til en rekke forskjellige vannsporter, for eksempel paddleboarding, og er et viktig sikkerhetsutstyr.

Flytevester skal ikke ses på som en erstatning for en redningsvest. Med flytevester er det en forventning om at brukeren fortsatt er i stand til å svømme eller holde seg flytende mens de venter på hjelp. Av denne grunn er flytevester ideelle for sport der du er nær kysten og forventer å havne i vannet.

Når du kjøper en flytevest vil du ofte se begrepet "50N" i produktbeskrivelsen. Dette refererer til hvor mye oppdrift vesten gir. 50N er standard med flytevester, mens redningsvester vanligvis har 100N eller 150N.

Hvilket svømmevest trenger jeg?

Alle flytevester er laget for å være fleksible og gi deg god bevegelsesfrihet. De er ikke sportsspesifikke, så du må ta hensyn til din egen svømmeevne og hvor mye oppdrift du tror du trenger for aktiviteten din.

For å få riktig størrelse, må du kjenne vekten din og brystomkretsen. Hvis du er usikker på at vesten du har er i riktig størrelse, er en god måte å sjekke å få noen til å prøve å løfte vesten fra skuldrene når du har tatt den på deg. Hvis vesten glir mye opp (over 5cm) så er den for løs og du bør prøve å enten stramme den eller gå for en mindre modell.

Hvis du tror du trenger beskyttelse med mer oppdrift, kan du sjekke våre Redningsvester.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser