×
Meny

Tannhjul til BMX

  Filter
Farger
Merker
Antall tenner
Tannhjuls montering
Forrige
Neste
Side 1 av 2

Freestyle BMX tannhjul: Hvor mange tenner trenger du?

Tannhjulet på en BMX-sykkel kalles også i vårt miljø for "sprocket". Noe som er navnet for tannhjul på engelsk. Tannhjul har blitt laget for å skape fremdrift på sykler. Hvor stor toppfart du kan oppnå på sykkelen avhenger i stor grad av antall tenner du har på tannhjulet. Store tannhjul med mange tenner vil generere mest fart, men krever også mer krefter fra deg til å kunne kjøres med. På Freestyle BMX-sykler så har tannhjulet som oftest mellom 25-28 tenner.

På en Freestyle BMX-sykkel så kan tannhjulet påmonteres ved hjelp av en bolt. Disse tannhjulene går også under navnet bolt-drive. Enkelte BMX tannhjul har blitt påmontert direkte på selve kranken. Denne tannhjulstypen gir deg mer momentum i forhold til bolt-drive. Dette er på grunn av at spline-drive er utstyrt med ca. 48 kontaktpunkter mellom tannhjulet og kranken, dette har ikke bolt-drive.

Et BMX tannhjul med 48 kontaktpunkter høres kanskje ut som det beste valget, men det er veldig mange BMX ryttere som heller foretrekker et bolt-drive setup, dette er fordi at da har man nemlig muligheten til å stramme selve tannhjulet.

Vi har et stort utvalg av BMX tannhjul under denne kategorien. Noen passer faktisk sammen med både bolt -og spline-drive. Til disse modellene så medfølger det en adapter. Les mer om de forskjellige BMX tannhjulene på deres egen side med deres spesifikke produktbeskrivelser.

Beskyttende tannhjul, eller ikke?

Hvis du en virkelig hardcore BMX rytter som utsetter sykkelen for mye juling og harde rides, da bør du skaffe deg et beskyttende tannhjul.

Et par av de tannhjulene vi har på lager her kommer også med et ekstra lag beskyttelse som er laget av metall. Disse er formålsbygd til å gi en utmerket beskyttelse til tennene og øke den generelle holdbarheten til tannhjulet. Slike beskyttende tannhjul koster littegrann mer, men når det er sagt så trenger et ubeskyttet tannhjul bare ett enkelt kræsj for å gå i stykker. Så å heller investere litt ekstra penger på disse tannhjulstypene som også beskytter, vil være et smart valg som man kan spare en god del penger på i lengden.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser