MENY
×

BMX Seter

  Filter
Farger
Merker
Sete
Setepinne lengde

Fire typer BMX seter

Det finnes fire typer seter for BMX sykler: Pivotal, Tripod, Combo og Rail.
Så det er derfor ikke likegyldig hvilket sete du velger.

Pivotal er et BMX sete som monteres på toppen. Dette gir muligheten til å justere vinkelen på BMX sykkelsetet.

Tripodsetet påmonteres derimot fra bunnen av og kan derfor kun sitte i én enkel vinkel. Fordelen med Tripodsetet er at du ikke trenger å justere det gjen -og igjen. Du monterer det én enkel gang, og det er nok så lenge du ønsker.

Combo er et sete som lever opp til navnet sitt. Setet er nemlig et kombinert BMX sete og setepinne. Setet og setepinnen har blitt satt sammen permanent og kan ikke separeres.

Railsetet kommer med en setepinne og som er montert på skinner. På BMX seter så er det vanligvis vinkelen som kan justeres, men på denne setetypen så man kan faktisk bevege setet litt frem -og tilbake. Railsetet kan brukes til både Race og Freestyle sykler, men de blir hovedsakelig brukt mest til Race BMX sykler.

Lett, tett og robust

Sammenlignet med en sykkelsport som Road Bicycle Racing som man f.eks. ser i aksjon under Tour De France, så bruker BMX rytterne mye mindre tid sittende oppå setet. Dette er grunnen til at de fleste BMX setene er strippet for alt av komfort. Dette er for å holde setene så små og lette som mulig slik at setet ikke kommer i veien når man trikser.

BMX setene er laget for å ha en veldig god holdbarhet slik at de kan takle all juling fra dine street, park eller flatland rides. De fleste BMX setene er utstyrt med bumpers som er laget av plastikk eller kevlar til å beskytte både sider og front fra impact ved fall.