×
Meny

Langrennsstøvler - Skøyting

  Filter
Merker
Skostørrelse
Kompatible bindinger
Ski type

Godt å vite

Skisko skøyting - stive og sterke

Skøytesko er det nødvendige fottøyet som trengs for å skøyte på langrennsski. De er designet med sterke og stive såler, og sikker ankelstøtte ved hjelp av stropper og spenner. Disse funksjonene er for å styre bevegelsen og energien som skapes av skøyteteknikken, som ligner på å gå på skøyter.

Sålen på skøytestøvelen forteller deg også hvilket bindingssystem de vil være kompatible med. De to hovedsystemene er NNN (New Nordic Norm) og SNS (Salomon Nordic System). Hvis du allerede eier et par skøyteski med bindinger, bør du finne støvler som er kompitable med systemet du har.

Kan du bruke klassiske langrennsstøvler til skøyteski?

Klassiske skistøvler har noen likheter med skøytesko, men gir ikke den samme støtten som trengs til skøyting. Bevegelsene er forskjellige, og det brukes mer sideveis trykk når man skøyter så den ekstra støtten er avgjørende for stabilitet og energioverføring. Kraftig ankelstøtte på siden av skøyteskoene gjør en enorm forskjell.

Hvis du er usikker på om du vil starte med klassisk eller skøyting bør du vurdere skøytestøvler med kombifunksjoner. Kombistøvelen kan brukes til både klassisk og skøyting, noe som gir deg muligheten til å prøve ut ulike stiler før du bruker budsjettet på spesialutstyr.

Besøk Langrennsbindinger til skøyting å finne et par bindinger til skøyting.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser