×
Meny

Rullehockey Hjul

Godt å vite

Rullehockey: Velg de rette hjulene

Hjul til Street Rullehockey kommer vanligvis med en diameter på 76 mm eller 76+80 mm hvis du bruker et hi-lo setup. Hjulenes hardhet (durometer) for utendørs Street Rullehockey måles til til en medium hjulhardhet (81A-83A) til hard (83A-88A), mens hjulene for innendørs bruk er littegrann mykere (74A-80A).

Når du skal velge størrelse på rullehockey-hjulene, så skal du helst kjøpe de nye hjulene i samme størrelse som de gamle du skal skifte ut. Dette er fordi rammen på rullehockey-skøyter er nøyaktig designet til en spesifikk størrelse. Du vil mest sannsynligvis finne "anbefalt hjulstørrelse" innskrevet på rulleskøytenes ramme.

Hvis rullehockey-skøytene er optimalisert for et hi-lo setup, da vil du se en annen anbefalt hjulstørrelse innskrevet på skøytenes ramme. Dette kan vises f.eks. vises som følger: 80-80-76-76, og dette betyr at du må skaffe de to bakhjulene i en størrelse på 80 mm, mens hjulene i fronten må ha en størrelse på 76 mm - de største hjulene skal alltid monteres bakerst på skøytenes ramme.

Disse hjulene slites fort ut

Hjul som brukes til rullehockey kommer med en bred profil for maks kontroll i alle situasjoner. Disse hjulene slites ut ganske så raskt når man spiller rullehockey ettersom skarpe svinger, kraftig nedbremsing og slides forekommer haugevis av ganger i løpet av en vanlig kamp. Derfor er hjulenes kvalitet og holdbarhet svært viktig å tenke på ved et kjøp.

Legg merke til: De aller fleste hjulene selges uten kulelager i en 4-pakning. Hvis dette ikke er tilfellet, da vil du kunne lese dette under "spesifikasjoner" på deres egen produktside.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser