×
Meny

Hockeykøller

  Filter
Merker
Stav Materiale
Blad Materiale
Flex

Godt å vite

Hvilken slags stav må jeg bruke til rullehockey?

Når du må finne frem til en ny stav til rullehockey, må du først og fremmest tage høyde for materialet. Rullehockey staver - aka. street hockey staver - er enten gjort av tre eller komposit-matrialer.

De fleste rullehockeyspillere foretrekker at bruke staver, som er gjort av tre. Staver i tre er som regel billigere ende staver, som er gjort i kompositmaterialer, og de egner sig bedre til gade-hockey fordi de er tungere og mer holdbare. Staver til rullehockey som er gjort av komposit er derimot gode, fordi de er enormt lette og lette at holde styre på, når man spiller.

Hvilke størrelser har rullehockey staver?

Størrelsen på rullehockeystave angives ut fra lengden på selve skaftet, ekslusiv bladet. Hockeystave, som er gjort til voksne spillere har typisk en lengde på 140 - 158 cm (4'8"-5'3"). Rullehockeystave til yngre spillere er som regel mer slanke og har en lengde på 116 - 138 cm (3'10"- 4'7").

For at måle om en hockeykølle har den rette størrelse, kan du bruke følgende metode: Hold den vertikalt foran deg med bladets spiss mot jorden og skaftet opp mot din hage. Hvis staven ikke når over hagen, når du har rulleskøyter på, har du fundet en rullehockey stav i en størrelse, som passer til deg.

Kan jeg spille rullehockey med en ishockeykølle?

Du kan lett bruke en ishockeykølle til rullehockey og street hockey. Det anbefales at bruke en stav med ABS-blad til street hockey, da de er mer holdbare og kan holde til den store grad av slitage fra mødet med asfalten.

Vil du gjerne vide mer om staver til hockey? Tjek vores guide til kjøp av hockeystave.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser