MENY
Rulleskøyter
Godt å vite

Inline skøyter

På inline skøyter, er hjulene plassert på rad under støvelen, istedenfor to og to ved siden av hverandre, som i de klassiske retro rulleskøytene. Inline skøyter har i mange år vært den mest populære rulleskøytetypen, og på grunn av den høye etterspørselen gjennom årene har det kommet mye tilbehør for inline skøyter og mange forskjellige typer inline rulleskøyter på markedet. Å stå på inline skøyter kan minne om det å stå på isskøyter, siden du kan bruke den samme teknikken. Derfor er det noen som foretrekker dem fremfor retro rulleskøyter. F.eks. kan man både spille hockey på isskøyter og rulleskøyter.

Forskjellige typer rulleskøyter

Siden det er mange typer av inline skøyter på markedet, kan det være vanskelig å velge riktig modell. Hvis skøyten er til bruk for et bestemt formål eller en sport, kan du se under en av våre andre kategorier: Aggressiv, Speed, Roller Hockey, Nordic eller Freeskates.

Skøyter til voksne i denne kategorien er såkalte fitness skøyter. De kan brukes for treningsløp på korte og mellomlange turer. Mange bruker også disse skøytene som transport rundt i byen. De fleste fitness skøyter har relativt store hjul med en middels hardhet, noe som gjør det mulig å bygge opp en god hastighet og samtidig opprettholde et godt veigrep. Støvelen er høy så ankelen er godt beskyttet, noe som er viktig når du er nybegynner og trenger ekstra stabilitet.

Historien om rollerblades

På 1980-tallet, skapte Roces og Rollerblade de inline skøytene vi kjenner i dag. Men ideen bak inline skøytene oppsto allerede så tidlig som i 1849, da en franskmann skulle lage en kulisse for en opera som skulle ligne en skøyte. Rekvisitten var aldri en stor suksess, da man var ute av stand til å bremse eller svinge. Da inline skøytene, som vi kjenner dem i dag, begynte å få oppmerksomhet i slutten av 1980 og begynnelsen av 1990-tallet, var de vellykkede - og har vært det siden den gang.

Roces var den første merkevaren til masseproduserte inlines rulleskøyter, men det var Rollerblade, som sørget for at de virkelig ble populære. Derfor er Rollerblade synonymt med rulleskøyter i mange land.

Husk at vi sender en annen størrelse av skøyter gratis hvis du ønsker det! Få hjelp til å velge riktig modell ved å lese om Kjøp av rulleskøyter .

Trygg e-handel