Vintersalg
Vintersalg   -  BRUK DENNE KODEN WINTER10  -  Klikk her
×
Meny

Inline Skøyter / Inline Skates

Godt å vite

Inlines-skøyter for fitness og bykjøring

Inline skates i denne kategorien er fitness inline-skøyter for voksne og ungdom, som du kan bruke til mosjon på korte og mellomlange turer. Inline-rulleskøyter er veldig komfortable, og er perfekt å bruke som et alternativ til løping, siden du øker forbrenningen og bygger muskelstyrke med myke bevegelser som er mildt for leddene. Mange bruker også disse rulleskøyter for transport rundt i byen.

Kjennetegn på Inline skates

På inline skøyter er hjulene plassert i en rett linje under støvelen i stedet for parvis som klassiske retro-rulleskøyter. De fleste fitness inline-skøyter har relativt store hjul med en middels hardhet, noe som gjør det mulig å bygge opp god hastighet, mens du beholder et godt veigrep. For fitness inline skates anbefaler vi en hjulstørrelse på 90-100 mm og opptil 110 mm. For bykjøring, anbefaler vi inline skates med mindre hjul på 80-84 mm. Støvelen på inlines er høy, så ankelen er godt beskyttet, noe som er viktig når du er nybegynner og trenger ekstra stabilitet.

Inline-rulleskøyter har i mange år vært den mest populære rulleskøyte-type, og på grunn av den høye etterspørselen har det gjennom årene kommet mye ekstra tilbehør for dem. Å stå på rulleskøyter kan minne om det å skøyte på is, og fordi du kan bruke den samme teknikken, er det noen som foretrekker rulleskøyter i stedet for quad skates. Du kan for eksempel spille hockey på både skøyter og inline skøyter.

Inline-rulleskøyter for ulike rulleskøytesport

Det finnes flere forskjellige typer rulleskøyter som er ment for hver sin idrett. Hvis du derfor ikke leter etter et par fitness rulleskøyter, men et par til et bestemt formål eller en sport, kan du utforske en av våre andre kategorier: Aggressive, Speed , Rullehockey , Nordic eller Freeskates.

Historien bak inline-skøyter

På 1980-tallet, skapte Roces og Rollerblade inlines, som vi kjenner i dag. Derimot de første dokumenterte rulleskøyter kan dateres tilbake til 1700-tallet i London, hvor John Joseph Merlin brukte dem som et PR-stunt for sin museumsåpning. Rulleskøytene hadde hjul plassert i en rett linje som inline skates. De hadde ikke brems, som angivelig resulterte i en krasj inn i et speil.

Det var ikke før rundt år 1819 at de første inlines ble patentert. Disse hadde imidlertid ikke brems og kunne ikke simulere de bevegelser som skøyter på is. Det var flere forsøk på å få noen gode, stabile inlines, men da side-by-side skøyter ble utviklet i ca. 1860 falt inlines i bakgrunnen. Det var ikke før i 1980, da rulleskøyter som vi kjenner i dag, ble utviklet og markedsført som en suksess.

Roces var det første merket til masseproduserte inline-skøyter, men det var Rollerblade som sørget for at de virkelig ble populære. Derfor er rollerblades også synonymt med rulleskøyter i mange land.

Få hjelp til å velge den riktige modell ved å lese om Kjøp av rulleskøyter her.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser