MENY
×

Kulelager til rulleskøyter

  Filter
Merker
Kulelager presisjon
Lager type
Spacers
Lubricant
Forrige
Neste
Side 1 av 2

Kulelager til rulleskøyter

Kulelagre er en svært viktig del av skøytene, de sørger for at hjulene roterer fritt. I denne kategorien finner du alle typer kulelager, fra billige industrilagre (også anbefalt for skøyter) til spesielle kulelagere designet for å holde vann og rusk borte med det gjøre dem mer holdbare.

Rulleskøytehjul og inline hjul trenger to kulelagere for å rotere hjulbolten. Kulelageret kan ha stor innflytelse på hastigheten og følelsen av rulleskøytene.
Uansett hvilken type kulelager du har, bør du alltid unngå sand, vann og fuktige forhold, da dette vil redusere levetiden på kulelagrene betydelig.

Monteringlagrene i rulleskøyte hjul

Et kulelager kan vanligvis bli presset inn med tommelen, når et kulelager er korrekt montert, sitter kanten av kulelageret på linje med hjulet kjerne, hvis den stikker ut fra den ene side, er kulelageret ikke er montert riktig, og vil bli ødelagt under skøyting. Hvis man har et hjul med metallkjerne, kan det være vanskelig å montere lagrene i dette tilfelle kan man bruke en gummihammer eller en firkantet blokk av tre for å slå den inn.

Industrielle standarder

For de fleste rulleskøytehjul er det brukt kulelager 608 . Dementionerne på et 608 kulelager er:

  • 22 mm ytre diameter
  • 7 mm bredde
  • 8 mm Invendige diameter.

Presisionen er vanligvis laget etter Abec standarden som går fra Abec1 til Abec9, jo høyere tallet er, jo høyere er presisjonen i kulelageret.

Kulelager med høy presisjon brukes vanligvis til speedskating, her ønsker du ha den beste mulige rotasjonen. Kulelager med lavere presisjon brukes mer til disipliner hvor kulelagrene er utsatt for flere slag og belastning.