×
Meny

Kulelager til rulleskøyter

  Filter
Merker
Kulelager presisjon
Lager type

Godt å vite

Hva er kulelager til inline rulleskøyter?

Kulelager, som også kalles hjullager, til skateboard og rulleskøyter er små sylindriske metallstykker, som passer mellom hjulets kjerne og akslingen. Alle inline rulleskøytehjul har to kulelager med en spacer mellom. Kulelageret består av to metallringer med et antall stålkuler mellom. Det er disse små kulene som gjør at hjulene kan spinne fritt på rulleskøytene. På utsiden sitter det en beskyttelse, som kalles et skjold, som forhindrer at skitt trenger inn i kulelageret, og forlenger levetiden.

Valget av nye hjullager til inline rulleskøyter

Alle inline rulleskøytehjul trenger to kulelager til hvert hjul. Kulelager til rulleskøyter passer i alle standard hjul så man trenger ikke bekymre seg om størrelsen. Kulelageret sin kvalitet avhenger av en rekke faktorer; materiale, presisjon (ABEC), smøring og om de er åpne eller forseglede.

Hvis du primært skater utendørs er forseglede kulelager som er smurt med fett det beste valget. Hvis du skater innendørs kan du bruke åpne kulelager, som spinner mye raskere og er lette å rengjøre. Speedskatere eller langdistanseskatere vil sannsynligvis foretrekke hjullager med høy presisjon som er smurt med olje. De spinner enormt raskt og er lette å rengjøre, men de blir lett skadet av skitt.

Når er det en god idé å skifte kulelager?

Normalt varer hjullager på rulleskøyter mellom åtte og tolv måneder. Materialer, kvalitet og vedlikehold er de viktigste faktorene i forhold til hvor lenge kulelagrene varer. Generelt er det en god idé å skifte kulelager hvis hjulene dine lager mye støy selv etter at du har rengjort dem. Hvis kulelagrene er rustne er det alltid en god idé å skifte dem. Husk at kulelagre skal rotere fritt og uten støy.

Kunne du tenke deg å lære mer om kulelager? Les vår komplette guide til kjøp av kulelager.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser