×
Meny

Speedskate Hjul

  Filter
Merker
Diameter
Hjulhardhet
Kjernemateriale

Godt å vite

Speedskate Hjul - hva slags hjul er dette?

Hjul til speedskating er en spesiell hjultype formålslaget for inline-skatere som driver med racing, maraton og/eller de som ønsker raskest mulig kjøring i gata. Sammenlignet med hjul til fritidsbruk, er hjul til inline-skating vanligvis større og hardere. Speedskatehjul har en spiss profil for å redusere friksjonsmengden i gata, noe som gjør at denne skiller hjulhjultypen seg ut som det raskeste hjulet av alle andre man kan få der ute på markedet.

Hvordan velge riktige hjul til speedskating

Den første avgjørelsen du må ta, er hva du ønsker å oppnå med et nytt hjulsett til speedskating. Hjul til speedskating er tilgjengelige i 4 ulike diametre - 90 mm, 100 mm, 110 mm og 125 mm. Jo større diameter, desto raskere kan du skate.

90 mm rulleskøytehjul anbefales for nybegynnere og barn - pga. høyere stabilitet og manøvrerbarhet. 100 mm og 110 mm hjul gir høyere hastigheter og er strålende til både generell speedskating og for konkurransebruk. 125 mm hjul brukes til å oppnå de høyeste hastighetene samt dekke lengst mulig avstand - midt i blinken for maraton.

Speedskatehjul vs Rulleskøytehjul

Som nevnt er hjul til speedskating større og hardere enn rulleskøytehjul. Rulleskøytehjul er mellom 70 mm og 90 mm i størrelse. De er også laget for å være mykere slik at de vil kunne levere bedre grep på diverse underlag utendørs. Men når det gjelder hjul til speedskating, er disse hardere enn rulleskøytehjul. Speedskatehjul er nemlig formålslaget for smooth gulvunderlag og skøytebaner.

Ønsker du å lære mer om rulleskøytehjul? Ta da en titt på vår Hjulguide.

Hvis jakter på mindre hjul, for fritidsbruk og lignende - ta da en titt på våre sider for rulleskøytehjul og hjul til freeskating.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser