×
Meny

Speedskate Hjul

  Filter
Farger
Merker
Diameter
Hjulhardhet

Godt å vite

Hjul til Speedskates - maksimalt med fart

Hjul til speedskates har tradisjonelt en diameter på mellom 80-110 mm. I det siste har det vært en utvikling innen selve hjulstørrelsen, diameteren har nemlig gått opp til 125 mm for å optimalisere farten enda mer.

Hjulenes durometer avhenger av underlaget de er ment for. 85-87A brukes vanligvis på røff asfalt, noe man finner mye av på veiene i Nord-Europa. Profilen på hjulene som brukes til speedskating er ganske så smal, dette er for å skape et mindre kontaktpunkt med underlaget. Den smale hjulprofilen skaper dermed mindre friksjon, noe som da betyr høyere fart.

Så fort du har opparbeidet deg litt erfaring innen speedskating, så anbefaler vi her hos SkatePro at du skaffer deg de største hjulene på markedet - som vil være kompatible med dine skøyter. Men hvis du er ny innen speedskating, da anbefaler vi at du går for hjul som er noe mindre enn 125 mm - ettersom hjul med en hjuldiameter på hele 125 mm vil være svært vanskelig å mestre i starten, og noe skummelt også såpass tidlig. Slapp av, en hjuldiameter som er noe mindre vil fortsatt gi deg massevis av fart. Skikkelig høykvalitets hjul til speedskating er svært velkjente for å ha utmerket rebound og strålende grep.

De 3 mest vanlige hjulene til speedskating

Hvis man går tilbake et par år i tiden, da vil man kunne se at speedskates hadde så mange som 5 eller flere hjul påmontert til skøytebladet. I løpet av de siste årene så har denne filosofien forandret seg fullstendig. Nå i dag vil man kun se setups med 3 hjul på hver av skøytene. Dette er rett og slett for å minimalisere motstanden som ekstra hjul og kulelagere gir.

Legg merke til: De fleste hjulene under denne kategorien selges uten kulelager. Hvis kulelager er inkludert, da vil dette være nevnt under "spesifikasjoner" på deres produktside.

SkatePro