MENY
BMX
Godt å vite

BMX sykkel

BMX er en sykkelsport, som har eksisteret i mange år. Underveis har BMX sykkelen utviklet seg en del, men den har alltid vært kjennetegnet med en kraftigt stål- eller aluminiums ramme og kraftige dekk.

BMX sykkel og Mini BMX Sykkel

BMX sykkler fås i forskjellige matrialer og størrelser, alt etter hvilken sportsgren de skal brukes til. Man kan oppdele BMX i to sportsgrene, som krever to litt forskjellige typer av sykkler: Racing BMX og Freestyle BMX. Det har kommet et stort utvalg av Mini BMX sykkler, som hovedsaklig egner seg til triks, enten i skateparken eller i gadene, og som ikke kan brukes til racing. Hvor den vanlige BMX sykkelen har eksisteret i mange år, så er en Mini BMX en forholdsvis ny type, som kan brukes av barn akkuratt som voksne, og som noen enda betrakter som et samlerobjekt.

BMX sykkler til Racing og Freestyle

BMX racing er en offroad cykelsport, hvor man sykkler på kuperede jordbaner, inspireret av motocross. Det er en individuel sport, hvor man konkurrerer mot hverandre. Men det er samtidigt en sportsgren, som kan utføres av mennesker i nesten alle aldere, hvilket gjør det til en populær familiesport.

BMX sykkler brukt til racing, har typisk aluminiums ramme og en hjulstørrelse på 20".

BMX sykkler til freestyle, kan brukes på flere forskjellige måter, bl.a. til Street, Dirt og Flatland. Typen og kvaliteten av stål brukt til rammen kan variere for disse sykklerr. Mange sykkler har reamme av chromoly og hi-ten stål. Chromoly er ikke så lett som f.eks. aluminium, til gjengjeld er det veldig holdbart, og egner seg generelt godt til sykkelrammer. Hjulene kan variere i størrelsen, og de finnes fra 16" til 20". 16" og 18" hjul passer til barne BMX sykkler, mens en hjulstørrelse omkring 20" klart er den mest udbredte blant voksne riders.

Utviklingen av BMX

Historien om BMX tok sin begynnelse i California i starten av 1970 tallet. I 1972 kom filmen ”On any Sunday”, en dokumentar om motorsykkel sport, som raskt ble populær og annerkjendt, og som mange mener blev startskuddet til hele BMX bevegelsen. Inspireret av filmen og motocross generelt, begyndte mange barn å bruke deres sykkler på jordbaner, og i midten av 1970 tallet medførte det til at de første ordentlige BMX sykkler så dagens lys – sykkler som var designede til å kunne kjøre på kuperte jordbaner og som var sterkere og mer holdbare en vanlige sykkler. Omkring samme tid, begyndte Freestyle BMX å bli populært, en sport hvor det ikke handler om at være raskest, men derimot om at gjøre triks og utvikle sin teknikk. Heretter ble American Bicycle Association skapt og i 1982 blev det første verdensmesterskab i BMX avholdt.

Tilmeld deg våres nyhetsbrev!
Motta e-mails med gode tilbud, tips og produktnyheter (starter i 2017).
               
Trygg e-handel