×
Meny

BMX

Godt å vite

Trenger du noe å kjøre på? - her er det BMX

BMX er en sykkelsport, som har eksistert i mange år. Underveis har BMX sykkelen utviklet seg en del, men den har alltid vært kjennetegnet med en kraftigt stål- eller aluminiums ramme og kraftige dekk.

BMX sykkel og Mini BMX Sykkel

En BMX sykkel fås i forskjellige materialer og størrelser, alt etter hvilken sportsgren de skal brukes til. Man kan oppdele BMX i to sportsgrener, som krever to litt forskjellige typer av sykler: Racing BMX og Freestyle BMX. Det har kommet et stort utvalg av Mini BMX sykler, som hovedsaklig egner seg til triks, enten i skateparken eller i gatene, og som ikke kan brukes til racing. Den vanlige BMX sykkelen har eksistert i mange år, mens Mini BMX er en forholdsvis ny type BMX. Disse kan brukes av barn og voksne, mens andre betrakter en Mini BMX som et samleobjekt.

BMX Sykkel til Racing og Freestyle BMX

BMX racing er en sykkelsport hvor du sykler på baner som er laget for formålet, inspirert av motocross. Det er en individuell sport, hvor du konkurrerer mot andre. Men det er samtidig en sport som kan utføres av folk i nesten alle aldre, noe som gjør det til en populær familie sport.

BMX sykler laget for racing, har typisk aluminiumsramme og en hjulstørrelse på 20".

BMX sykkel til freestyle, kan brukes på flere forskjellige måter, blant annet til Street, Dirt og Flatland. Typen og kvaliteten av stål som brukes til rammen, kan variere på disse syklene. Mange sykler har rammer av chromoly og hi-ten stål. Chromoly er ikke så lett som f.eks. aluminium, som til gjengjeld er det veldig slitesterk, og egner seg generelt bra for sykkelrammer. Hjulene kan variere i størrelse og er tilgjengelig fra 16" til 20". 16" og 18" hjul passer for BMX sykler for barn, mens en hjulstørrelse på 20" er klart er det mest vanlige blant voksne riders.

Utviklingen av BMX

Historien om BMX startet i California i begynnelsen av 1970-tallet. I 1972 kom filmen "On Any Sunday", en dokumentar om motorsykkel sport som raskt ble populært og anerkjent, og som mange mener var starten på hele BMX bevegelsen. Inspirert av filmen og motocross generelt, begynte mange barn å bruke sine sykler på jordbaner og på midten av 1970-tallet førte det til at den første virkelige BMX sykkel så verdens lys - sykler som ble designet for å kjøre på kuperte baner og som var sterkere og mer holdbare enn vanlige sykler. Rundt samme tid begynte Freestyle BMX bli populært, en sport der det ikke handler om å være den raskeste, men for å gjøre triks og å utvikle sin teknikk. Etter at American Bycycle Association ble opprettet, ble det første verdensmesterskap i BMX avholdt i 1982.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser