×
Meny

Roller Derby Skating

Hva er roller derby?

Roller derby er en morsom og fysisk sport hvor målet er å skate rundt en innendørs bane , hvor to lag kjemper om å ha den kjappeste poengsankeren og de beste blokkerne. Roller derby ble oppfunnet på 1930-tallet av Leo Seltzer, og selv om det er mest populært i USA så spilles det i hele verden. Sporten er kjent for sin inkludering og høye antall kvinnelige utøvere. De aller fleste kampene spilles på flate, ovale baner framfor baner med innad helning.

Roller derby spillere bruker skøyter med fire hjul som er veldig like de klassiske rulleskøytene. Hver enkelt spiller velger sitt eget navn som fungerer som deres alter ego under kamper. Videre så er spillerne kjent for å gjøre sin egen drakt unik, bl.a ofte ved å bruke sterk sminke, ansiktsmaling eller fishnetstrømper.

Derby skating er kjent for å være en veldig fysisk aktivitet hvor beskyttelsesutstyr er påkrevd. På tross av sin fysiske natur, så finnes roller derby ligaer i alle aldre, til og med ned på juniornivå.

Roller derby skøyter - Hva er det?

Roller derby skates er designet til å gi deg en smidig skøyteopplevelse når du tar del i en bout av et roller derby. Derby skøyter er kjent for å ha et lavt snitt og en kort hjulbase som gir bedre bevegelighet og fleksibilitet. Skøytene er laget med polstring som både beskytter mot harde støt og gir bedre komfort.

Roller derby skøyter kan lages av skinn, vegansk kunstig skinn, eller nylon for å forsikre best mulig kvalitet og levetid.

Hvordan skal roller derby skøyter passe?

Med derby skøyter er det viktig å få en god og tett passform, men uten å klemme føttene. Noen modeller har en varmeformbar støvel som gir en perfekt passform, men det er veldig viktig å dobbeltsjekke at støvelen er laget for dette før man prøver det.

Så, hvilken størrelse skal roller derby skøytene være? Husk at alle produsentene har et unikt design, og derfor kan man aldri generalisere og si om en roller derby skøyte er stor eller liten i størrelsen. Av den grunn er det viktig å sjekke størrelsesguiden for hver enkelt modell for å forsikre deg om at du velger riktig størrelse.

Om du ønsker å lese mer om derby skøyter og hjul kan du lese guiden vår - Hvordan velge roller derby skøyter.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser