×
Meny

Longboard Trucks

  Filter
Merker
Akselbredden
Truck størrelse
Truck type
Hanger Grad

Godt å vite

Hvilke longboard trucks bør jeg kjøpe?

Trucks er en viktig del av longboard oppsettet ditt. Longboard trucks er de T-formede delene som kobler hjulene til decket og lar brukeren svinge. Valg av trucks avhenger av hvilken type longboarding du ønsker å gjøre.

Stilen på longboard decket ditt vil avgjøre om du trenger toppmonterte trucks eller drop-through trucks. Med toppmonterte trucks monterer du ganske enkelt hele trucken på undersiden av decket. Hvis du har et drop-through deck med hull i begge ender trenger du bare å ta to longboard trucks av samme type fra hverandre og slippe bunnplaten med kingpin gjennom dekket for å montere hengeren fra undersiden.

Toppmonterte trucks gir god manøvrerbarhet og responsiv kjøring, mens trucks som går igjennom vil gi deg mer stabilitet og enklere pushing.

Trucks longboard - Hvilken størrelse trenger jeg?

Hengerbredden på longboard trucks er vanligvis mellom 150 mm og 180 mm. Generelt sett bør longboard trucks være lik bredden på brettet ditt, men kan være bredere eller smalere. Bredere trucks vil gi deg mer stabilitet, men vil være vanskeligere å svinge med, og du risikerer wheelbite. Smalere trucks vil ikke være like stabile, men er enklere å svinge med

Trucks longboard - Hvilken vinkel bør de ha?

Å ha riktig vinkel på longboard truckene dine har stor innvirkning på hvordan longboardet svinger. Med longboard vinkel refererer vi til vinkelen på kingpin i forhold til grunnplaten. Longboard vinkler varierer vanligvis mellom 35° og 55°. Generelt sett sier vi at jo høyere vinkel, jo mer manøvrerbarhet og bedre sving vil du få. En "høy" vinkel på rundt 50° er mest vanlig og er ideell for carving-, cruising- og nybegynnere. En "lav" vinkel er bedre egnet for erfarne og konkurransedyktige ryttere som liker å nå topphastigheter når de kjører nedover.

Trenger du trucks til de andre brettene dine? Sjekk ut vårt utvalg av skateboardtrucks og cruisertrucker.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser