×
Meny

Fjellski

  Filter
Merker
Lengde
Voks
Ski type

Godt å vite

Fjellski til turer utenfor løypa

Av de tre stilene som langrenn har å tilby, er fjellski den originale versjonen og den mest eventyrlystne. Til forskjell fra klassisk og skøyting, som best brukes på preparerte løyper, er fjellski, også kalt turski, best brukt i nysnø. Turer over snødekte jorder og daler er noen vanlige områder som skiløpere liker å utforske. Erfarne skiløpere liker lengre turer, hvor de noen ganger overnatter i hytter. Fritidslangrennsløpere finner stor glede i sporten som hobby eller trening.

Hvilken størrelse bør fjellski ha?

Fjellski bør være ca. 15 - 25cm lengre enn skiløpernes totale høyde. De lange skiene gir en stor overflate for å hindre at de synker ned i snøen. For mer erfarne eller tyngre skiløpere er det vanlig at de velger en ski i den lengre enden av skalaen. Bredden på skiene kan bestemmes av de generelle snøforholdene i ditt område. Bredere ski er mer egnet i ny, myk snø, mens smalere ski yter bedre på fastere snødekke.

Klassiske langrennski vs fjellski

De kan se like ut ved første øyekast, men det er noen viktige forskjeller mellom dem. Fjellski har vanligvis metallkanter og er bredere enn klassiske langrennski. Dette er på grunn av de forskjellige snøforholdene som du kan oppleve på fjellet eller vidda. Metallkanter vil gi bedre grep på isdekte flater, og den ekstra bredden vil hjelpe deg å flyte når du kommer over dypere snø.

Fjellski krever spesifikke bindinger og støvler som du kan sjekke ut i våre kategorier for Bindinger til Fjellski og Skisko til Fjellski.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser