×
Meny

Fjellski

  Filter
Merker
Lengde
Voks
Ski type

Godt å vite

Fjellski har et bredt design

Etter en sesong eller to på den alpine pisten, vil noen mennesker oppdage villmarka- eller BC som det kalles. Ut i villmarka, kan du oppleve skjønnheten i det urørte landskapet på et helt nytt nivå. Fra vakre tre løp, uberørt pute linjer og uberørt pow, dette er typen ski, hvor du virkelig får å se skjønnheten i naturen.

Fjellski eller turski er bygget med et bredere design som gjør skiene velegnet for langrenn utenfor løypene. Dette gjør fjellski gode på både myk snø og hardt/isete underlag.

Det brede turski designet vil sikre at din kroppsvekt fordeles på et større overflateareal, noe som reduserer sjansen for at du faller igjennom myk snø. Derimot kan det være vanskelig å få et ordentlig grep med fjellski siden de er utstyrt med stålkanter for å sikre et bedre grep på hardt underlag. Noen fjellski kommer med skinnfeller, som brukes istedenfor skismøring. Fjellski fellene er selvklebende stoff-, eller skinnstrimler som forhindrer at man glir bakover.

Heis tilgang eller menneskedrevet villmarkstur på ski?

Generelt kan turski deles inn i disse to hovedkategorier:

Heisbasert fjelltur

Denne typen villmarkstur på ski finner sted på steder der fjellet er tilgjengelig med heiser. Dette kalles ofte "sideland" og "slakkland". Skitur utenfor pisten er utvilsomt farligere enn vanlig piste ski, og dette er også tilfelle selv om du er i nærheten av et feriested.

Ekte villmarkstur på ski

Kjennetegnet ved den menneskelige drevet oppstigningen og den begrensede patruljering av ski anleggene, er ekte turski for den sanne eventyreren. Selv om du er ute alene eller med en liten gruppe mennesker, trenger ekte fjellski turer ikke å være ekstreme. På den annen side anbefaler vi deg alltid å ta med en lavine Transceiver når du går i villmarka på ski.

Sjekk ut denne siden for lavine utstyr.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser