MENY
×

Longboard Hjul

  Filter
Farger
Merker
Hjuldiameter
Hjulbredde
Hjulhardhet

Longboard hjul

Longboard hjul er vanligvis større og mykere enn vanlig skateboard hjul. Større diameter gir mer fart og mykere gummi gir bedre grep - Begge er gunstig for cruiser-stilen på longboards.

Cruiser hjul

For å cruise rundt i gatene foretrekker de fleste longboard skatere å bruke de mykere hjul, selv om deres toppfart og akselerasjon minsker på grunn av det. Årsaken til denne situasjonen er at myke hjul har bedre støt-absorbering, og er derfor mer behagelig å kjøre på når du befinner deg på ujevne underlag.

Longboard hjul for sliding

For å slide med et board, er de harde hjul vanligvis det beste valget. Først og fremst fordi de har mindre veigrep, da dette gjør det lettere å slide/skli, men også fordi harde hjul er mer holdbare. Når hjulene blir utsatt for sliding, blir de mer slitt enn ved normal kjøring, og da er det ofte best med harde hjul.

Downhill longboard hjul

For downhill skulle man tro at harde hjul er det mest fornuftig å bruke, på grunn av økt hastighet, men dette er i de fleste downhill skateres øyne ikke tilfellet. Grunnen til dette, er at man oppnår høy fart ned bakkene - en så høy hastighet at det kan være vanskelig å svinge uten av hjulene slider. For å sikre seg best mot dette, brukes mykere hjul med bedre veigrep, siden det er foretrukket av de fleste å bli på veien i situasjoner hvor nettopp det å bli på veien er det vanskeligste.