×
Meny

Snøsparkesykkel

Hva er egentlig en snøsparkesykkel?

Den beste måten å beskrive en snøsparkesykkel på, er rett og slett en triksesparkesykler - oppå snøen. Hjul har blitt erstattet med sledeskinner, foran og bak. Dette gjør at du vil kunne utføre carving og slides i snøen. Resten av designet på snøsparkesykler er veldig likt en vanlig triksesparkesykkel med deck, forgaffel, clamp og bar.

En snøsparkesykkel er noe man kan få til både barn og voksne - og begge vil ha det kjempegøyalt med dem - da snøsparkesykler kan kjøres på flere forskjellige måter. I likhet med triksesparkesykler, kan også snøsparkesykler brukes på flatt terrenge hvor du kan trene på spins, hopp og triks. Men også hvis digger fart, snøsparkesykler kan nemlig kjøres ned bakker eller i skianleggets løyper. De mer erfarne rytterne, kan også gjøre snøsparkesykkel utenfor skianleggets løyper og i puddersnøen off-piste.

Hvordan fungerer snøsparkesykler?

Snøsparkesykler kontrolleres ved å svinge på baren og flytte kroppsvekten din i den retningen du vil kjøre. Disse 2 bevegelsene hjelper kanten av sledeskinnen til å gripe fatt i snøen og snu effektivt. Og hvordan stopper du en snøsparkesykkel? Ved å dra en fot etter deg i snøen er en enkel måte å stoppe på. Andre måter man kan stoppe eller bremse er å styre opp mot en oppoverbakke slik at tyngdekraften gjør bremsejobben for deg, eller eventuelt skrense på sledeskinnen bakpå.

Snøsparkeler er et svært gøyalt alternativ til snowboards, ski og akebrett - spesielt hvis du allerede er en sparkesykkelrytter. En annen alternativ actionsport fra gata til snøen, er snowskates. Og ja, snowskates er midt i blinken for dere skatere der ute som ønsker å gjøre skateboarding også på vinteren og har lyst på prøve noe annet enn snowboarding. Les mer om snowskates her.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser