×
Meny

Freeskating

Freestyle inline skating: Hva er det, og hvem er det egnet for?

Freeskating, også kalt freestyle inline skating eller urban skating, er en skøytestil som befinner seg midt i mellom kategoriene fitness inline skating og aggressive inline skating. Freeskating utføres som regel inni byer og urbane områder. Inlineskøyter for freeskating kommer med harde støvler som er i stand til å takle støt, samt høye cuffs for optimalisert ankelstøtte. Freeskates blir ofte valgt av både viderekomne og nybegynnere som prøver skating for første gang.

Freeskating disipliner: Urban og Slalåm

Freeskates er noen av de mest allsidige inlineskøytene på markedet. De tilbyr bevegelighet og hastighet som ønskes i skøyter for fritidsbruk, så vel som egenskaper for kondisjonstrening og slalåmkjøring.

urban skating

I denne disiplinen kan freestyle skatere bruke freeskates til å enten cruise rundt i byen, eller gjøre triks. Under urban skating er det mest populære valget fra 90mm og opp til 110mm hjul ettersom de gjør skøytene enklere å kontrollere på de ujevne overflatene man finner i byen.

slalåm skating

Slalåm skating utføres på jevne overflater, og er en høyst teknisk avansert disiplin hvor kjørerne gjør triks og krappe svinger gjennom utplasserte kjegler med jevnt mellomrom. De aller beste slalåmskaterne danser seg også forbi disse kjeglene under sessions og konkurranser. For best mulig manøvrerbarhet og kontroll bruker utøverne oftest mellom 76mm og 84mm hjul i denne disiplinen.

Er freeskating noe for deg?

Mye vil nok avhenge av hvor du bor. Freeskating er en svært allsidig skøytedisiplin, men er nok mest optimalt for skøyteløpere som bor i byer med store flate veier. Urbane områder og parkeringsplasser er også et fantastisk miljø for å drive med freestyle skating.

Hvis du regner deg selv om fitness skater og har ganske fine veier hvor du bor på bygda eller på landet, vil freeskates kunne gi deg en god opplevelse også her, spesielt hvis du er på jakter etter inlineskøyter med høy kraftoverføring og god hastighet.

Vil du vite mer om inlineskøyter? Ta en titt på vår guide for kjøp av rulleskøyter: Hvilken type rulleskøyter bør jeg velge?

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser