×
MENY

Kitesurfing

Godt å vite

Fly over vannet med en drage

Kitesurfing eller kiteboarding som det også kalles av noen er en høy intensiv sport, som ikke kun gir deg høy hastighet, men også evnen til at gjøre høye hopp og gjøre fantastiske triks.

En kitesurfer utnytter vindkraft ved at bruke en stor power kite til at surfe over vandet på et kiteboard, som i mange sammenhenger kan sammenlignes med et wakeboard eller et lite surfebrett. Kitesurfing aka. kiteboarding kan utføres både med eller uten fotrem eller bindinger på kitebordet.

Hva må du bruke for at komme igang?
Hva har du bruk for at komme ut på havet? Til å begynne med må du bruke en traction kite, også kalt en power kite. Denne kiten kommer i forskjellige designs og størrelser.

Du må selvfølgelig også bruke et kitesurf brett, en bar og snørrer til at kontrollere din kite. Videre har du bruk for en sele, et sikkerhetssystem og andre tilbehør som våtdrakt, støvler, redningsvest og hjelm.

Den beste måte at lære seg kitesurfing
Som nevnt før er Kitesurfing en sport med høy hastighet og en kitesurfer kan nå en hastighet på mer ennn 100 km i timen. Det er derfor viktig at vite, hvordan man styrer en power kite. Det er også derfor, vi anbefaler, at du enten tar et kitesurfing kurs eller lære det av en instruktør eller en erfaren kitesurfer.

At mestre din power kite og board vil sikre deg, at du har en god første gangs erfaring med kitesurfing. Utover er evnen til at kontrollere din power kite og ditt kiteboard ikke kun viktig for din sikkerhet, men også for de andre surfere, folk på stranden og omkringstående.

SkatePro