×
Meny

Freeskate Frames

  Filter
Merker
Diameter
Størrelse
Ramme type
Montering

Godt å vite

Hva er freeskate rammer?

Freeskate rammer er - likesom andre rammer til inline rulleskøyter - den ramme, som sitter under støvlerne, hvor man monterer hjulene. De forskjellige modeller varierer i forhold til type, hjulkonfiguration og montering.

Frame type

Som finnes forskjellige typer av rammer, som egner sig specifikt til forskjellige stilarter innenfor inline skating:

Freeskate rammer med et "flat" setup har som regel fire hjul i samme størrelse. Denne type frame kendetegnes ved optimeret kontroll og adræthed, og den er det perfekte valg til folk, som skater i byerne eller dyrker slalåm.

3-hjulede freeskate rammer er bygget til stabilitet og hastighet. De er gode til folk, som dyrker langdistance inline skating og fitness skatere, da de gir god plass til at montere noen store hjul, så man kan komme høyt opp i fart.

Som finnes også rammer, hvor man kun monterer 2 små hjul. Imellom hjulene er som en god overflate til at grinde på. Denne form for frame ser man kun på aggressive inlines og de brukes av folk, som elsker at gjøre masser av grinds.

Hjul

På freeskate rammer kan man montere hjul i forskjellige størrelser, og det er framens størrelse, som afgør, hvor stor en diameter hjulene kan have. På freeskate inline ligger de typisk et sted mellom 80 mm og 110 mm. Generelt kan man si, at de korte rammer fungerer med små hjul (80 mm - 90 mm), og de egner sig til dem, som gjerne vil gjøre raske accelerationer og skarpe sving.

Lange rammer kan tage støre hjul (100 mm - 110 mm - 125 mm) og er gjort til de skatere, som gjerne vil høyt opp i hastighet, men tilgengæld ikke går så mye opp i, om skøytene er lette at manøvrere. Det er også mulig at finne korte rammer, som man kan montere store hjul på, og dette kan gi en spændende kombinasjon av manøvredygtighed, akselerasjon og høye hastigheder.

Montering

Alle inline rammer har et specifikt mounting system, og det er viktig at systemet passer med dine støvler.

2-punktssystemet er det mest vanlige. Her monteres framen til to monteringspunkter, som befinder sig på undersiden av støvelen. Mellom disse to punker er en avstand på enten 165 mm eller 196 mm det mest udbredte.

Trinity mounting er et 3-punkts monteringssystem. Trinity mounting er opfundet av merket Powerslide, og det er et system, hvor rulleskøytene får et lavere tyngdepunkt, hvilket optimerer energioverførslen.

Med nye hjul kan du skabe et helt annerledes setup. Gå på opdagelse i vores utvalg av freeskate hjul og finn noen, som passer til dine rammer.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser