×
Meny

Retro-Rulleskøyter

  Filter
Farger
Merker
Skostørrelse
Hjuldiameter

Godt å vite

Retro-Rulleskøyter - også kjent som roller skates

Retro-rulleskøyter regnes av mange som den opprinnelige rulleskøyter. De er preget av å ha to hjul foran og to hjul bak, som er plassert parvis slik som hjulene på et skateboard. Videre har de en toe stop foran på støvelen, som også brukes som en brems.

Roller skates oppfattes å være de første på markedet, og var veldig populær før inlines slo igjennom for alvor. Så kom en periode da inline rulleskøyter dominerte markedet. Men i de senere årene, har retro-rulleskøyter i sin tur blitt svært populært, ikke minst på grunn av sitt vintage design. Det er av samme grunn at de kalles retro-rulleskøyter.

Mange foreldre og besteforeldre husker de gamle quad skates, som man kunne spenne til skoene. Denne type retro-rulleskøyter er ikke en ny oppfinnelse, men kan dateres tilbake til slutten av 1700-tallet. Det har siden vært forsøkt å gjenoppfinne de tradisjonelle roller skates. Bl.a. har Powerslide med sine "Blade-to-walk", laget en vanlig inline rulleskøyte, men som består av en sko i et skall.

Hvorfor velge side-by-side rulleskøyter?

Det er noe nostalgiskt med side-by-side rulleskøyter. Mange har brukt dem i barndommen, og liker derfor også å bruke dem som voksne - både fordi følelsen av å stå på roller skates er godt kjent, og fordi noen av modellene har retro design og farger.

På grunn av hjulenes posisjon på quad skates er man meget stabil ved lave hastigheter, og når du står stille. Ofte kan du ikke kjøre like fort på dem som med inline rulleskøyter. Noen side-by-side rulleskøyter kan brukes som mosjonskøyter, mens andre er bedre egnet for kortere turer samt rulle disco og dans. Velg skøyter som kan brukes til det formål du ønsker.

Noen quad skates ser nesten ut som kunstskøyter med klassiske høy snøring hele veien opp støvlene, mens andre har et sneaker-lignende utseende. Mange retro-rulleskøyter har en lav støvel, som gir stor fleksibilitet, men også mindre støtte. Det gjør dem til gjengjeld lettere å manøvre.

Hvis du leter etter side-by-side rulleskøyter til Derby, sjekk kategorien med samme navn.

Hvilken størrelse bør jeg velge på retro-rulleskøyter?

Når du velger størrelse på dine retro-rulleskøyter, er det viktig at du finner rulleskøyter som passer din fot. Du må være i stand til å bevege føttene en liten smule i støvlene. Som en tommelfingerregel bør de fortrinnsvis være ca. 0,5-1 cm fra tå til tupp av rulleskøyten. Støvelen skal sitte godt fast slik at det følger foten i hælen, sidene og over vristen, men de må ikke være for stramme. Det bør være en behagelig opplevelse å ha rulleskøyter på. Du bør også alltid lese størrelsesguide som du finner på de enkelte produktsidene.

Historie - de første roller skates

Mange foreldre og besteforeldre husker sikkert de gamle roller skates, som man kunne spenne fast til sine sko. Denne type retro-rulleskøyter er ikke noen ny oppfinnelse, men kan dateres tilbake til rundt år 1860, hvor rullerskøyter med fire hjul i par, ble oppfunnet. Til tross av at inlines i starten av det samme århundret nettopp hadde blitt patentert, steg retro-rulleskøyter så mye i popularitet at de overtok rulleskøyte-markedet helt opp til 1980-tallet, hvor de inlines som vi kjenner i dag, ble utviklet og hurtig steg i popularitet.

Er du i tvil om du bør velge retro-rulleskøyter eller inline rulleskøyter, kan du lese vår guide til kjøp av rulleskøyter. Her kan du få svar på de fleste spørsmål.

Har du fortsatt har spørsmål, er du mer enn velkommen til å kontakte oss via kundeservice, som står klar til å hjelpe deg.

SkatePro