MENY
Rulleskøyter
Godt å vite
Filter
 Pris
 Merker
 Skostørrelse


 Hjuldiameter
 Plate materiale
 Støvletype

Retro Rulleskøyter

Filter »
Side 1 av 2

Retro rulleskøyter - også kjent som Side-by-Side Rulleskøyter

Retro rulleskøyter regnes av mange som den opprinnelige rulleskøyter. De er preget av å ha to hjul foran og to hjul bak, som er plassert parvis slik som hjulene på et skateboard. Videre har de en toe stop foran på støvelen, som også brukes som en brems.

Roller skates var de første på markedet, og var veldig populær før inlines slo igjennom for alvor. Så kom en periode da inline rulleskøyter dominerte markedet. Men i de senere årene, har retro rulleskøyter i sin tur blitt svært populært, ikke minst på grunn av sitt vintage design. Det er av samme grunn at de kalles retro rulleskøyter.

Mange foreldre og besteforeldre husker de gamle quad skates, som man kunne spenne til skoene. Denne type retro rulleskøyter er ikke en ny oppfinnelse, men kan dateres tilbake til slutten av 1700-tallet. Det har siden vært forsøkt å gjenoppfinne de tradisjonelle roller skates. Bl.a. har Powerslide med sine "Blade-to-walk", laget en vanlig inline rulleskøyte, men som består av en sko i et skall.

Hvorfor velge skøyter med side-by-side hjul?

Det er noe nostalgiskt med side-by-side rulleskøyter. Mange har brukt dem i barndommen, og liker derfor også å bruke dem som voksne - både fordi følelsen av å stå på roller skates er godt kjent, og fordi noen av modellene har retro design og farger.

På grunn av hjulenes posisjon på quad skates er man meget stabil ved lave hastigheter, og når du står stille. Ofte kan du ikke kjøre like fort på dem som med inline rulleskøyter. Noen side-by-side rulleskøyter kan brukes som mosjonskøyter, mens andre er bedre egnet for kortere turer samt rulle disco og dans. Velg skøyter som kan brukes til det formål du ønsker.

Noen quad skates ser nesten ut som kunstskøyter med klassiske høy snøring hele veien opp støvlene, mens andre har et sneaker-lignende utseende. Mange retro rulleskøyter har en lav støvel, som gir stor fleksibilitet, men også mindre støtte. Det gjør dem til gjengjeld lettere å manøvre.

Hvis du leter etter side-by-side rulleskøyter til Derby, sjekk kategorien med samme navn.

Hvilken størrelse bør jeg velge?

Når du velger størrelse på dine retro rulleskøyter, er det viktig at du finner rulleskøyter som passer din fot. Du må være i stand til å bevege føttene en liten smule i støvlene. Som en tommelfingerregel bør de fortrinnsvis være ca. 0,5-1 cm fra tå til tupp av rulleskøyten. Støvelen skal sitte godt fast slik at det følger foten i hælen, sidene og over vristen, men de må ikke være for stramme. Det bør være en behagelig opplevelse å ha rulleskøyter på. Du bør også alltid lese størrelsesguide som du finner på de enkelte produktsidene.

Er du i tvil om du bør velge retro rulleskøyter eller inline rulleskøyter, kan du lese vår guide til kjøp av rulleskøyter. Her kan du få svar på de fleste spørsmål.

Har du fortsatt har spørsmål, er du mer enn velkommen til å kontakte oss via kundeservice, som står klar til å hjelpe deg.

Trygg e-handel