MENY
Rulleskøyter
Godt å vite
Filter
 Pris
 Merker
 Skostørrelse Hjul diameter
 Plate Materiale
 Støvel type

Retro rulleskøyter

Filter »
Side 1 av 2

Retro rulleskøyter, anses av mange som den opprinnelige rulleskøyten. De kjennetegnes ved at de har to hjul foran og to hjul bak, plassert som hjulene på et skateboard. Dessuten har de en brems foran på støvelen. Retro rulleskøyter var veldig populært før roller skates slo igjennom for alvor. Så kom en periode da inliners dominerte markedet. I de seneste årene derimot, har retro rulleskøyter igjen blitt populært, ikke minst på grunn av deres vintage design. Av samme grunn kalles de også for retro rulleskøyter.

Mange foreldre og besteforeldre vil sikkert huske de gamle retro rulleskøytene du kan spenne til dine sko, og de er heller ikke en ny oppfinnelse. Denne type retro rulleskøyter kan dateres tilbake til slutten av 1700-tallet. Det har siden vært forsøk på å gjenoppfinne den tradisjonelle retro rulleskøyte, bl.a. Powerslides "Blade-and-walk", som ligner en vanlig inline rulleskøyte, men som består av en sko i et skall.

Hvorfor velge retro rulleskøyter?

Det er noe nostalgisk over retro rulleskøyter. Mange har brukt dem i barndommen, og kan derfor også like dem som voksne. Både fordi følelsen av å stå på retro rulleskøyter er godt kjent og fordi noen av modellene har retro mønstre og farger.

På grunn av hjulstilling på quad skates, de er veldig stabile ved lave hastigheter, og når du står stille. Du kan som oftest ikke kjøre så fort på disse som på roller skates. Noen quad skates kan brukes til mosjonsløp, mens andre er bedre egnet for mindre turer. Velg rulleskøyten som kan brukes til det formålet du ønsker.

Noen quad skates ligner nesten på kunst skøyter, da de har en klassisk høy støvel med snøring, mens andre har et sneaker-lignende utseende. Mange quad skates har en lav støvel mens andre er formet som en sko, noe som betyr mye større fleksibilitet enn du får fra de fleste inliners. Til gjengjeld vil du ikke oppnå samme grad av støtte.

Hvis du leter etter retro roller skates til Derby , kan du lete i kategorien med samme navn.

Hvilken størrelse skal jeg velge?

Når du velger størrelsen på retro roller skates, er det viktig at du finner en skøyte som passer til foten din. Du skal være i stand til å bevege føttene litt inni støvlene. Som en tommelfingerregel, bør det fortrinnsvis være ca. 0,5-1 cm fra tå til tuppen av skøyten. Støvelen skal sitte godt fast, slik at den følger foten i hælen, i sidene og over vristen. I tillegg bør det være en behagelig opplevelse å ha skøyten på.

Er du i tvil om du bør velge retro roller skates eller inlineskøyter, kan du lese vår guide til å kjøpe skøyter . Her finner du svar på de fleste spørsmål, og du fortsatt i tvil, kan du gjerne ta kontakt med vår kundeservice som ville svare på spørsmål om retro roller skates.

Trygg e-handel